Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborg värvar Inter-talang

Helsingborg ser ut att ha klart med sitt första nyförvärv i sommar. Och nyförvärvet kommer från självaste Inter. 20-mittfältaren Sebastian Carlsén lånas in under resten av säsongen.

- Jag tror definitivt att han kommer gå in och vara med och konkurrera i truppen. Han har sett jättepigg ut på träningarna, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson.

Sebastian Carlsén lämnade Helsingborg för Inter som 17-åring - då på lån. I maj förra året köptes han loss av Inter, men konkurrensen i storlaget är förstås stenhård och Carlsén har mest huserat i klubbens Primaveralag. Nu är Carlsén för gammal för att spela där och hans agent har sedan i våras flaggat för en utlåning. Enligt uppgifter till Expressen är nu Helsingborg nära att göra klart med den 20-årige mittfältaren.

– Vi håller på att slutföra det. Men i och med att jag har varit ute och rest så är det inte riktigt klart ännu, säger Jesper Jansson till Expressen.

Låneavtalet lär enligt uppgift gälla för resten av årets allsvenska säsong, men HIF:s ordförande Claes Ohlsson vill inte ropa hej än.

– Vi har en diskussion när det gäller Carlsén, men jag kan inte säga att det är klart i morgon, säger Ohlsson.

Sebastian Carlsén har tränat med Helsingborg under de senaste veckorna och Jesper Jansson är imponerad över Carlséns framfart.

- Jag tror definitivt att han kommer gå in och vara med och konkurrera i truppen. Han har sett jättepigg ut på träningarna.

– Det var lite fram och tillbaka när han flyttade. Han var på lån och kom tillbaka. Nu är vi jättespända på att se hur han har utvecklas i Italien. Hur vi kan hjälpa honom och hur han kan hjälpa oss, säger Jansson.

Publicerad 2011-08-06 kl 08:56
Annons
Annons
Annons