POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Helsingborg vill förlänga med Granqvist

Helsingborgs mittback Andreas Granqvist lånades ut under våren till Helsingborg från sin engelska proffsklubb Wigan. Två matcher återstår innan lånet går ut och nu vill Skåneklubben förlänga.

- Vi jobbar för att behålla Granqvist. Vi gör vad vi kan för att ha honom kvar här så länge som möjligt, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

När Granqvist kom tillbaka till Helsingborg inför allsvenskan var det tänkt att vara högst tillfälligt. Klubben har därför under våren arbetat på att hitta en ersättare åt Granqvist till sommaren, något som varit svårt.
- Vi ville ha en spelare som kunde gå rakt in i laget, men sådana spelare kostar, säger Jansson, som har varit i kontakt med Wigans sportchef som ska diskutera saken med managern Steve Bruce.

Andreas Granqvist är själv inte helt omöjlig för en förlängd tid i klubben även om han gärna vill ut i Europa igen.
- Jag ska prata med Steve Bruce efter säsongen och höra hur han vill göra. Vill Wigan sälja så är det nog bättre att spela några matcher till med HIF än att köra försäsongsträning med Wigan, sen får vi se om det dyker upp några alternativ.

Granqvist har under våren varit en av Helsingborgs viktigaste spelare. Ett mål har det även blivit för mittbacken i segern mot Ljungskile.

- Det är inte troligt att behålla ''Granen'' hela säsongen, men det hade varit en dröm att få låna honom ett par matcher till, säger Jansson hoppfullt.

Publicerad 2008-05-06 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå