Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborg vill ha Thern: "Vi för en väldigt tät dialog"

Jonas Thern är osams med Värnamo. Då tar Helsingborg emot talangutvecklaren med öppna armar.
- Vi för en väldigt tät dialog, säger sportchef Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

På onsdagen kom nyheten att Thern och hans bolag Calcio AB kräver samarbetspartnern Värnamo på närmare fyra miljoner kronor. Enligt stämningsansökan som Värnamo Nyheter tagit del av ska klubben ha underlåtit att betala ersättning till i samband med spelarförsäljningar och avancemanget till superettan. Pengar som Thern anser sig ha rätt till.

Hans avtal med Värnamo sträcker sig fram till nyår, och sedan pekar mycket på en att flyttlasset nu bär till Helsingborg. Där hoppas svenska mästaren HIF kunna knyta till sig den förre landslagsmittfältaren, som då blir ansvarig för att förädla ungdomar som sedan slussas in i a-laget.

- Vi har fört en diskussion med Jonas och Calcio under en lång tid., men vi är inte i mål ännu. Det har mycket att göra med hur vi kan lägga upp arbetet med faciliteter och träningsanläggningar och dylikt. Jag vet inte när vi kommer till skott, men vår tydliga ambition är fortfarande att hitta någon form av samarbete, säger Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Han berättar att HIF och Thern vill spika formerna för samarbetet på förhand. Båda parter ska känna att alla resurser finns på plats direkt – så att man inte upptäcker brister i programmet efterhand.

- Därför är det svårt att säga hur vi ligger till med tidsaspekten, när det här kan bli klart. Vi för en väldigt tät dialog med Calcio och är mycket intresserade av det de jobbar med, säger Jesper Jansson.

Vad är det som är så intressant?
- Vi är bra på mycket redan nu, och de är duktiga på andra saker. Förhoppningen är ju att vi blir ännu bättre om vi tar hjälp av varandra.

Och då särskilt med talangutveckling?
- Ja, i så fall är det primärt vad vi riktar in oss på.

Jonas Therns fotbollsakademi är välrenommerad och har fostrat många duktiga spelare via filialer på olika orter. Inte minst sonen Simon Thern som redan spelar i Helsingborg, plus Jiloan Hamad och Jimmy Durmaz i MFF, Elfsborgs Niklas Hult och Värnamos Viktor Claesson för att nämna några.

Publicerad 2011-11-23 kl 19:28
Annons
Annons
Annons