Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Accam nära mexikansk klubb - kan bli klart i helgen

Foto: Scanpix

Fotbollskanalen avslöjade tidigare att en mexikansk klubb lagt bud på HIF:s David Accam. Nu uppger alltidfullsatt.se att skyttekungen kan bli klar för Tigres UANL redan i helgen.

Helsingborg är nära en försäljning av David Accam. Fotbollskanalen.se avslöjade förra veckan att två klubbar lagt bud på ghananen - en mexikansk klubb och en klubb från förenade arabemiraten.

Nu uppger sajten alltidfullsatt.se att HIF är i slutförhandlingar med Tigres UANL i den mexikanska ligan och att en övergång kan vara klar redan i helgen. Det ska i nuläget vara upp till Accam själv om han vill avvakta andra bud eller acceptera.
- Slutförhandlingar för mig är att man sitter med avtal klara och det är oftast en lång process. Där är vi inte, säger Helsingborgs sportchef Jesper Jansson till alltidfullsatt.se.

Budet från Tigres UANL ligger enligt alltidfullsatt.se på runt 21 miljoner kronor. Accams förra klubb Östersund har rätt till 20 procent av försäljningssumman.
- Det skulle innebära en liten boost för oss tror jag. Jag vet inte säkert innan försäljningen sker och vad summan är men från det perspektivet är det trevligt att han gått från oss till Helsingborg och gjort det bra där. Vi sa på den tiden att vi trodde att han skulle gå från oss till nästa nivå och det är härligt om det händer, sa Östersunds tränare och sportchef Graham Potter, som tog Accam till Sverige, till fotbollskanalen.se förra veckan.

Accam ägs dessutom delvis av externa finansiärer. Det lämnar Helsingborg med rätt till cirka 50 procent av övergångssumman.

Publicerad 2014-10-24 kl 08:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons