Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

AIK om Helsingborgs utspel: "Märkligt, ingen bra lösning"

Helsingborgs ordförande vill utestänga Stockholmsklubbarnas fans, för att slippa bråk på Olympia. En märklig lösning, enligt AIK:s Thomas Edselius.
- HIF är välkomna till oss, även om de har en del stökiga supportrar, säger han.

Det var i en intervju med Kvällsposten på fredagen som Skånelagets ordförande Sten-Åke Tjärnlund resonerade kring den tragiska händelsen ifjol, då en 43-årig Djurgårdssupporter misshandlades till döds inför en match på Olympia. Enligt Tjärnlund har händelsen satt djupa spår inom HIF och nu vill han försöka få fram en mer positiv läktarkultur till den kommande säsongen.

ANNONS

Samtidigt pekar Tjärnlund ut just Stockholmsklubbarnas fans som extra problematiska att ha att göra med. Enligt honom blir det oftare bråk när Djurgården eller AIK kommer på besök, än när det handlar om andra allsvenska konkurrenter.

– Ibland vill man ringa AIK eller Djurgården och säga "ni får tre poäng och behöver inte komma hit", säger Tjärnlund till Kvällsposten.

När fotbollskanalen.se talar med Djurgårdens ordförande Lars-Erik Sjöberg om uttalandet ber han att få fundera igenom det i lugn och ro och komma med en kommentar senare.

AIK:s vd Thomas Edselius anser att Sten-Åke Tjärnlund agerat ogenomtänkt.

- Det han säger får stå för honom. Men jag tycker att det är ett konstigt sätt att hantera det problem som finns på vissa håll kring fotbollen. Det finns en mängd andra sätt att hantera frågan och försöka förhindra att något så tragiskt som ifjol händer igen. Det här blir väldigt märkligt från hans sida, säger Edselius.

ANNONS

- Samtidigt vill jag poängtera att jag förstår vilket trauma Helsingborg som förening och stad genomgått. Jag har all respekt för det, men det här blir fel sätt att gå vidare.

Nu var det en Djurgårdssupporter som miste livet, och ändå pekar Tjärnlund ut just stockholmarna som stökiga. Hur ser du på det?
- Ja, det är ju det som blir så märkligt. Visst finns det många fans, även stökiga sådana, till Stockholmsklubbar. Men går det att veta att något liknande inte hade kunnat ske om Malmö eller Göteborg reste till Olympia? Jag tror inte det. Det här är inte ett huvudstadsproblem på det sättet.

Finns det en risk att Tjärnlunds kommentarer upplevs som konfrontativa och får motsatt effekt, att han vill ha lugn och ro, men att folk blir irriterade istället?
- Jag tror inte att den risken är så stor. Snarare tänker jag att folk ser hans uttalande som lite konstigt, och tycker att det är fel att stänga ute andra lag. Jag kan i alla fall säga att Helsingborg är mer än välkomna till oss, även om de också har en del stökiga fans.
ANNONS

Kommer ni att prata med Helsingborg för att lösa det här inför allvenskan?
- Nja, jag vet inte om han menar allvar. Jag uppfattar inte det han säger som särskilt genomtänkt utan mer som ett utspel. Men om det blir verklighet får vi förstås ta tag i situationen då. Eller så blir det som han säger, att de lämnar WO och vi inte reser dit. I mina ögon vore det en konstig inställning. Men vi får se helt enkelt.
Publicerad 2015-03-27 kl 15:01
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto