Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Atta petad mot Elfsborg - nu förklarar HIF schismen

Helsingborgs Walid Atta jublar efter sitt 1-0-mål under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Helsingborgs IF och Åtvidabergs FF på Olympia i Helsingborg. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Helsingborg möter Elfsborg i ett hett toppmöte. Walid Atta står utanför truppen – efter sin osämja med tränaren Roar Hansen.

- Inget personligt ligger bakom, säger agenten Hasan Cetinkaya till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se kunde avslöja förra veckan är inte allt frid och fröjd inom HIF, trots att Skånelaget inlett starkt och ligger tvåa i allsvenskan med en match mindre spelad än serieledande IFK Göteborg.

Tränaren Roar Hansen och mittbacken Walid Atta ska ha kommit på kant med varandra, och skälet är utebliven speltid. Atta känner sig förfördelad jämfört med sina konkurrenter, och anser att han borde fått ett större förtroende under säsongsupptakten än vad som blivit fallet.

- Det handlar inte alls om hans sociala situation, utan Walid trivs utmärkt i Helsingborg. Det är mer att han vill så mycket. Han tycker att han gjort bra insatser de gånger han spelat, men sedan är det såklart Roars uppgift att ta ut laget. Walid vill givetvis vara med där, säger agenten Hasan Cetinkaya till fotbollskanalen.se.

Han fortsätter:

- Det är ingenting personligt gentemot Roar som ligger bakom. Han är ingen tränare som har konflikter på det sättet. Jag har haft honom själv och vet att det är en bra person.

När fotbollskanalen.se ringer Helsingborgs sportchef Jesper Jansson skriver han under på Cetinkayas beskrivelse. Det ska inte finnas någon schism på det personliga planet, och nu ska Hansen och Atta reda ut läget sinsemellan genom interna samtal. Bakgrunden är just bristande speltid.

- Det stämmer som han (Cetinkaya) säger. För oss är det ingen stor grej, säger Jansson.

När kan man räkna med att Atta är tillbaka i truppen?

- Det får vi väl se, det beror på hur det går sportsligt. Jag menar vi har en bra trupp med elva killar som spelar från start och övriga gör ett jobb för laget också. Sådan är ju fotbollen.

Men Walid Atta är ju rent kvalitetsmässigt en duktig spelare?

- Ja, han är fantastisk, så är det. Men vi har många duktiga spelare. I det här fallet har det varit lite skador och sådana bitar att ta hänsyn till.

Publicerad 2013-05-20 kl 13:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons