POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Bekräftat: Hansen tar över Helsingborg

Äntligen klart. Helsingborg bekräftar att Roar Hansen tar över Helsingborg.

- Nästan en plikt att tacka ja, säger han i ett pressemeddelande.

De envisa ryktena stämde. Östers Roar Hansen blir ny huvudtränare i Helsingborg.

- Jag är uppväxt och född i nordvästra Skåne, att HIF vill ha mig som tränare ser jag nästan som en plikt, sade Hansen när han presenterades på Olympia.

Efter månader av spekulationer står det nu klart att 46-årige Roar Hansen efterträder Åge Hareide, som i sin tur ersatte den regerande mästartränaren Conny Karlsson i somras. HIF:s sportchef Jesper Jansson medgav vid en presskonferens på måndagen att kontakter togs med Östertränaren redan då.

- Då var det tvärnej från smålänningarna. Då bestämde vi med Öster att vi skulle höras efter respektive serie var avslutad och spelet var slut, och det har vi gjort. Och i dag kom vi överens med Öster. Det har varit en del diskussioner de senaste veckorna, sade Jesper Jansson.

Börjar efter nyår

Roar Hansen, som i år vann superettan med Öster, börjar sitt nya jobb efter nyår. Han och Helsingborg har kommit överens om ett treårskontakt med option på ytterligare två år. HIF-ledningen övervägde att vänta tills hans kontrakt med Öster gick ut, men valde att lösa Hansen redan nu för att kunna inleda sin långsiktiga satsning: Klubben ska ha en tydlig inriktning på att utveckla egna spelare — men samtidigt fortsätta att vara ett topplag i Skandinavien.

Tränaren är med på noterna men vill ändå vara realistisk.

- Det är inte så att SM-gulden haglar i Helsingborg, sade Roar Hansen.

Han säger sig ännu inte kunna presentera en exakt vision för HIF nästa år, men vet att han vill se ett bra passningsspel och efterlyser modiga, flexibla spelare.

Kräver bra fysik

- Jag kräver ganska mycket av mina spelare rent fysiskt. Att ha ett bra eget spel kräver bra fysik.

- De har ett bra kollektivt försvarsspel och har ändå gjort hyfsat mycket mål. Men samtidigt så kanske jag vill sätta min prägel på det, kanske göra spelarna lite, lite mer individuellt skickliga. Offensivt men defensivt också.

Publicerad 2012-12-03 kl 14:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå