Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Brödrakampen på Olympia- Tvillingarna Wede för första gången mot varandra:"Det kommer att smälla"

Foto: SCANPIX

När HIF tar emot Falkenberg på Olympia under onsdagskvällen är det första gången tvillingbröderna Anton och Carl Wede, 24, ställs mot varandra i en tävlingsmatch.
- Det blir speciellt att ställas mot brorsan och han får se upp för det kommer att smälla, säger den några minuter äldre Wede-brodern, Carl till Fotbollskanalen.

I fjol var både Anton och Carl Wede givna startspelare i det Falkenbergs FF som under Henrik Larssons ledning höll sig kvar i allsvenskan. Till årets säsong tog Larsson över Helsingborgs IF och med sig tog han Anton Wede.

- Hittills har allt kännts jättebra och jag känner att jag har tränarens förtroende vilket betyder mycket för mig, säger Anton Wede, som fått stort förtroende av Henrik Larsson även i HIF, till fotbollskanalen.se.

I premiären spelade HIF en mållös match borta mot Kalmar och Anton har klart för sig vad som gäller för att hans HIF inte ska gå mållösa även i hemmapremiären på Olympia.

- Det gäller att vi får i gång ett ordnat passningsspel där vi hotar i djupet, det var något vi inte lyckades med i premiären. Sedan gäller det att vi tar med oss det fina försvarsspelet som vi hade mot Kalmar, säger Anton Wede.

Kvar i Falkenbergs FF stannade den äldre Wede-brodern, Carl, och när HIF tar emot Falkenberg på Olympia är det första gången någonsin bröderna möts i en tävlingsmatch.

- Det är en speciell känsla att ställas mot Calle, men jag hoppas han får en riktigt tuff match mot oss, säger HIF-spelaren.

Falkenberg fick i sin tur en än tuffare premiär då Hans Eklunds mannar föll med 0-2 hemma mot Gefle efter att ha visat upp ett försvarsspel som lämnade en hel del att önska.

- Våra mittbackar har knappt någonsin gjort sådana misstag tidigare och det kommer inte hända igen så vi har inte lagt något extra krut på försvarspelet utan sett mer till helheten. Det gäller att vi skapar mer när vi väl har bollen och spelar tajt i försvarsspelet, säger Carl Wede.

Vad säger du till brorsan som hoppas att du får en tuff match mot hans HIF?
- Att han får se upp för det kommer att smälla, säger Carl Wede och tilllägger:

- Det är en speciell känsla att möta Anton för vi har ju aldirg spelat mot varandra i tävlingssammanghang tidigare. Hur det än kommer att vara så släpper det när domaren väl blåser i gång matchen.

Det återstår att se vem av Wede-bröderna som går vinnande ur onsdagskvällens duell.
I fjol vann de båda lagen varsin hemmamatch och mötena slutade 1-0 på Olympia respektive 2-0 på Falkenbergs IP.

Publicerad 2015-04-08 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons