POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Därför valde HIF Djurdjic - arbetstillståndet avgjorde

Foto: Scanpix

Helsingborg ville ha en anfallare till Celticmatchen. Då föll flera spelare bort – bland andra Kermit Erasmus.
- Arbetstillståndet hade inte blivit klart i tid, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

HIF satsar för fullt på att nå gruppspelet i Champions League och bara dubbelmötet med Skottlands mästare återstår innan drömmen kan besannas. Därför var det naturligtvis mycket olyckligt för skåningarna när stjärnanfallaren Alfred Finnbogason lämnade laget, och hamnade i Heerenveen under mer eller mindre oförutsedda former.

I det läget behövdes en förstärkning med kort varsel – och på måndagen knöt man till sig Tippeligans skyttekung Nikola Djurdjic. Serben står noterad för tolv mål de senaste 18 seriematcherna och Helsingborg känner sig mycket nöjt med värvningen.
- Precis som Jesper (Jansson, sportchefen) sade igår fick vi den forward vi ville ha. Det blev väldigt bra, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Samtidigt fanns dock en rad andra parametrar som styrde valet. Inte minst frågan om arbetstillstånd. Med tanke på att tiden var knapp blev det svårare för HIF att köpa in någon mer långväga spelare, som till exempel Kermit Erasmus från Sydafrika, eftersom handläggningstiden hos myndigheterna skulle bli längre.
- Normalt sett tar det sex till åtta dagar att få svar. Men det varierar mellan olika nationaliteter. Ser man till Djurdjic är Serbien ett kandidatland till EU, och han kom dessutom senast från ett land som är anslutet till Schengen-samarbetet. Sådant har viss betydelse. Nu när vi ville ha in någon till just matchen ikväll uteslöts några av våra alternativ, säger Myllenberg.

Var det därför ni tog in Nikola Djurdjic?
- Det vägde naturligtvis in, men var inte avgörande på det viset. Det finns alltid flera faktorer, som förhandlingar med spelare och klubbar och sådana saker. Och som sagt: Vi fick den spelare vi ville ha i slutändan.

Kvarstår ert intresse ändå för Erasmus?
- Han är fortfarande spännande, men när det gäller den biten brukar jag undvika att ge mig in för mycket i diskussionen. Det är mer Jespers ansvarsområde och jag håller mig till siffrorna runtomkring. Det är bättre att han får svara på den frågan egentligen.

Publicerad 2012-08-21 kl 13:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå