Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Djurdjic om Bundesliga: "Kunde inte missa chansen"

Han kom hit, öste in mål och stack till Bundesliga. Nikola Djurdjic känner starkt med HIF, och tror att klubben klarar sig utan honom.
- Med en ny tränare nu och en nystart, så varför skulle de inte kunna vara med i titelracet? säger Djurdjic.

Som ett sommarlov - längre tid var inte Nikola Djurdjic i Helsingborg, och även om sommarlov är kul så tar dom alltid slut, och de känns alltid för korta. Så såg också Djurdjics tid i allsvenskan ut. Kul så länge det varade, men ack så kort. Han ryckte in för Alfred Finnbogason, och som han gjorde det - både i allsvenskan och Europa League.

Han gjorde det för bra, och förr eller senare skulle budet komma. Det kom, från Tyskland och Greuther Fürth. Hans norska klubb Haugesund tackade ja och nu blir den 26-årige serben Bundesligaspelare.

- Det har varit en fantastiskt tid i Helsingborg. Jag kom dit för att försöka hjälpa dem i Europa, men samtidigt var det ju en jättechans för mig också att kunna ta mig till en större scen, säger Djurdjic till FotbollDirekt.se.

En kort semester hemma i Belgrad, sedan blir det träningsläger med nya klubben direkt efter nyår.

- Allt går fort nu. Greuter Furth var väldigt konkreta med sitt intresse, de var övertygande i sin presentation och det kändes som att de verkligen ville ha mig i laget. Jag snackade med mycket folk i klubben och då kom det fram hur pass mycket de behövde mig och ville ha dit mig.

- Och att få spela i en av de största ligorna i världen, jag kunde bara inte missa den chansen. Det är alla spelares dröm, jag kan knappt bärga mig till debuten.

När kommer debuten? Och när räknar du med att vara en startspelare?
- Svårt att säga, det är bra konkurrens där, men de tog mig för att stärka upp i anfallsleden så jag hoppas ju få chansen rätt snart. Jag såg deras sista match innan uppehållet och det är ett bra lag, men de kanske har lite problem i anfallet och det är mitt jobb att gå in och leverera där.

- Jag ansluter till laget den 2 januari, då drar vi till Turkiet på träningsläger. 19 januari är det första matchen. Då är det upp till managern.

Det har gått fort – påminner det dig om flytten från Haugesund till HIF?
- På sätt och vis, ja. Men flytten till Helsingborg kan nog inte jämföras med någonting. Jag spelade Champions League-match 24 timmar efter att jag kommit dit (skratt). Jag behöver säkert lite tid att anpassa mig, men jag har en lagkompis i Milorad Pekovic från Montenegro som snackar samma språk, sedan ska jag ta tyskalektioner från dag ett.

Hann du säga hej då till grabbarna i HIF?
- Ja, jag hälsade farväl till allihop och önskade dem lycka till. Det har varit ett sant nöja att vara en del av det här laget. Vi hade ett par riktigt bra matcher, speciellt i Europa, och det var en intensiv tid med många matcher. Jag kommer fortsätta följa laget, kolla på matcher och hoppas att de tar hem allsvenskan.

Är det verkligen realistiskt? Nu när du har lämnat och när andra nyckelspelare kan vara på väg bort?
- Svårt att säga just nu, men jag tycker absolut att det ska vara klubbens målsättning, att ta titlar. Vi visade i alla fall i år att vi kan spela bra fotboll, och med en ny tränare nu och en nystart, så varför skulle de inte kunna vara med i titelracet?

Publicerad 2012-12-26 kl 17:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons