POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Fler domar att vänta – både HIF och DIF kan straffas

Foto: SCANPIX

Disciplinnämnden har beslutat att den avbrutna matchen slutar vid 1-1. Nästa vecka handlägger man ytterligare fyra anmälningar kring matchen, och då kan både Helsingborg och Djurgården straffas.

Disciplinnämnden beslutade att den avbrutna matchen mellan Helsingborg och Djurgården inte ska återupptas. Nu kvarstår fyra anmälningar som ännu inte börjat handläggas. Andreas Göransson hos disciplinnämnden meddelar att de ska titta på det nästa vecka och sedan lämna ett beslut så snabbt som möjligt.

I SvFF:s tävlingsbestämmelser står det att en straffavgift på 25 000 kronor kan tilldömas en förening ”om en förenings företrädare under eller i anslutning till match inom arenan obehörigen beträtt spelplanen eller område som gränsar till spelplanen.” Utöver det kan böter utdömas till högst 500 000 kronor för en förening eller 50 000 kronor för en enskild. Djurgården kan alltså tilldömas upp till 500 000 kronor i böter för att förenings supportrar tog sig in på Olympias plan.

Även Helsingborg kan straffas ekonomiskt. Enligt tävlingsbestämmelserna kan även en förening som brustit i sina skyldigheter i egenskap av arrangör, till exempel genom att inte uppfylla SvFF:s säkerhetsåtgärder, straffas av disciplinnämnden.

Utöver straffavgift och böter finns möjligheten för disciplinnämnden att bestraffa föreningarna med spel inför tomma läktare eller spel på neutral plan.

Djurgården och Helsingborg har två anmälningar vardera för händelser i samband med den avbrutna matchen. Disciplinnämnden vill inte uttala sig om vad som står i anmälningarna förrän handläggningen av ärendet har inletts. Anmälningarna kommer att behandlas som ett ärende för varje klubb i samband med matchen.
- Det är naturligtvis det som hände på Olympia i samband med matchen, säger Andreas Göransson, handläggare i disciplinnämnden, till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-04-14 kl 14:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå