Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Förre ordförandens kritik mot Helsingborg: "Så in i helvete dåligt skött"

Foto: TT

Helsingborg kämpar med ekonomin.
Nu får klubben stark kritik av den förre ordföranden Sten-Inge Fredin.
- Det är så in i helvete dåligt skött, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Helsingborgs IF var på väg mot konkurs. Då räddade den allsvenska fotbollsklubben sin ekonomi genom att sälja spelarrättigheter i truppen, skriver Helsingborgs Dagblad. HIF fick in 14 miljoner kronor och 2013 års förlust stannade på drygt 6,7 miljoner kronor. Sten-Inge Fredin avgick som ordförande efter säsongen 2009 - nu riktar han skarp kritik mot klubben.

- Med de intäkter som gjordes skulle HIF ha varit en av de rikaste klubbarna i Sverige. Det är så in i helvete dåligt skött, det är skrämmande och det gör ont, säger han till HD.

- Man har delegerat på tok för mycket ansvar uppenbarligen. Det kan man göra, men då gäller det följa upp precis vad som händer. Släpper du ansvaret så bör det vara till ekonomsikt sinnade personer.

Sten-Inge Fredin säger att han tycker att HIF:s styrelse har valt att lägga sig på rygg och vara tysta, att man har varit livrädda för vad fans och andra ska tycka.

- Att driva en klubb är ingen popularitetstävling. Det är inte fel att äta oxfilé om man har råd med det. Annars funkar fläskkotlett utmärkt.

Helsingborgs ordförande Claes Ohlsson säger till Helsingborgs Dagblad att det är normalt att delegera ansvar till de anställda, men vill inte ge sig in i en debatt med Fredin.

– Jag ser ingen anledning, jag svarar inför medlemmarna och på årsmötet. Dessutom har han ingen insikt i dagens styrelsearbete, så vad skulle vi diskutera?

Publicerad 2014-03-13 kl 11:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons