POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Han kan ersätta Schwarz: "Roar vill ha mig till HIF"

Stefan Schwarz lämnar Helsingborg.
Det öppnar för Karl-Gunnar Björklund.

- Roar vill att jag följer med honom, säger Östertränaren till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se rapporterat i flera artiklar tyder mycket på att HIF:s nye tränare Roar Hansen tar med sig sin högra hand från Östers IF. Tidigare har Karl-Gunnar Björklund varit förtegen i frågan, men på fredagen beslutade Stefan Schwarz att lämna Helsingborg – och då hamnar alltsammans i ett nytt läge.

- Jag har inte fått någon konkret förfrågan från Helsingborg om att komma till klubben. Däremot har Roar uttryckt en önskan om att fortsätta jobba med mig. Att vi löser det på något sätt, säger Björklund till fotbollskanalen.se.

Duon hade ett gott samarbete i superettan under säsongen, och förde gemensamt upp Öster till allsvenskan. Enligt Karl-Gunnar Björklund lär situationen kring hans egen framtid klarna någon gång i nästa vecka.

- Jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Öster, det är vad jag förhåller mig till. Men jag räknar med att Helsingborg kontaktar mig i alla fall, nu när Roar berättat vad han vill. Antingen ringer de väl och säger att det inte är aktuellt, eller så hör de av sig för att erbjuda mig något. Vi får se.

Hur skulle du ställa dig till ett anbud från dem?
- Det är klart att det vore lockande. Jag och Roar har fungerat väldigt bra ihop och det vore utmanande att komma till ett topplag. Helsingborg är ju i utgångspunkten en klubb som ska kunna konkurrera om SM-guld, och jag vill inte sticka under stolen med att det låter som en spännande utmaning.

Roar Hansen medger att han tänker på Björklund men vill inte säga för mycket i nuläget.
- Det är klart att vi har jobbat bra ihop och att han är ett alternativ, men samtidigt så har jag egentligen inte tillträtt jobbet än. Och då ligger man inte direkt i startgroparna så här en fredagskväll, säger han.

Vad betyder det att Schwarz lämnar?
- Det är väl lite tråkigt att jag inte får lära känna människan Stefan Schwarz och snacka fotboll med honom, men samtidigt vill han testa sina vingar lite. Det är så jag har förstått det.

Schwarz själv kommenterar i ett pressmeddelande:
"Jag vill gå vidare, för att möta nya utmaningar, som i sin tur kan leda till ett uppdrag som huvudansvarig tränare för ett lag"

Publicerad 2012-12-07 kl 17:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå