Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Helsingborg fick guldfrossa mot Norrköping

Foto: Scanpix

Loret Sadiku får börja på bänken för Hif

Helsingborg hade sex allsvenska fotbollsmatcher på programmet mot lag från den nedre halvan av tabellen. Den första, mot Norrköping, slutade mållöst.

- Vi förlorade duellspelet under 90 minuter mot en motståndare som ville mycket. det fanns ingen rytm i vårt spel, säger Helsingborgs tränare Roar Hansen.

Lite oväntat valde tränaren Roar Hansen att bänka mittbacken Lorent Sadiku, en spelare som han själv nyligen kallat för Sveriges bäste mittback.

– Det är inte på grund av att det är någon försäljning på gång. Jag tror att det kan vara att Sadiku fick en känning i ljumsken under förra träningen. En ren försiktighetsåtgärd i så fall, säger Helsingborgs klubbdirektör, Paul Myllenberg, till fotbollskanalen.se.

Helsingborg var ovanligt blekt, tappade mittfältet till Norrköping där Andreas Johansson var motorn.

- Makalöst bra, var tränaren Janne Anderssons omdöme om sin lagkapten.

Med mittfältet bortspelat fick försvaret en jobbig match. Och framåt skapade HIF inget riktigt hett i målchansväg. Timmen före avspark anmälde Loret Sadiku återbud, enligt Hansen på grund familjeskäl. Sedan tidigare är May Mahlangu skadad för resten av säsongen och Alejandro Bedoya har lämnat klubben.

Veteranen Mattias Lindström:

- Klart det påverkar att vi tappat dem, sade han och tillade:

- Vi får gå igenom vad som gick snett, det är långt till nästa match.
Snittet för att ta hem SM-guld är 19 segrar under säsongen. Statistiken säger också att det har räckt med 18 några gånger i allsvenskan.

Helsingborg har elva hittills och en överlägsen målskillnad men visade inte något guldspel på Olympia. Första kvarten såg det bra ut med hemmaögon, med några målchanser som kunde ha resulterat.

Norrköping knöt ihop lagdelarna, låg högt, pressade till misstag och hade två utmärkta chanser att ta ledningen före paus. Inte minst på Martin Smedberg-Dalences boll som Pär Hansson stoppade vid stolproten.

Mittfältaren har tackat nej till Norrköpings bud om en förlängning av hans kontrakt. Enligt uppgift är han intressant för IFK Göteborg.

Och Imad Khalili, som inte spelade, ska till Helsingborg. Han vill lämna nu och inte vänta säsongen ut.

- Vi kommenterar ingenting, sade Helsingborgs sportchef Jesper Jansson.

De närmaste fem omgångarna möter Helsingborg lag från den nedre tabellhalvan, kommande måndag Mjällby borta. På papperet ett hyfsat program. Men med insatsen på söndagen kan det bli tuffa papper också på planen

Publicerad 2013-08-11 kl 14:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons