Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Helsingborg positivt till höst-vår och krympt allsvenska

Foto: Scanpix

Jesper Jansson.

Helsingborg och dess sportchef Jesper Jansson är positiva till svensk fotbolls tankar om en krympt allsvenska och att börja spela höst-vår istället för vår-höst som säsongens ser ut i dag.

Svenska fotbollförbundet, svensk elitfotboll, elitfotboll dam och division ett-klubbarnas representanter har bildat en arbetsgrupp för att utreda svensk fotbolls framtid.

Många frågor ska avhandlas och flera stenar ska lyftas. Mest avgörande skillnad kan dock två frågor göra. Dels ska man diskutera huruvida dagens vår-höst-säsong kan göras om till höst-vår-säsong som stora delar av övriga Europa. Dels överväger man att krympa allsvenskan, superettan eller kanske båda.

En klubb som ställer sig positiv till båda är Helsingborg. Sportchefen Jesper Jansson förklarar:
- Vi har tagit beslut i svensk fotboll om att vi ska närma oss Europa och få fler lag som kan hävda sig i Europaspelet. Då tror jag det är viktigt att spela med samma terminer med längre säsong och så att transferfönster och Europakvalspelet kommer på samma sätt, säger han till fotbollskanalen.se.

Ni vill även se en krympt allsvenska?
- Vi får avvakta utredningen men vi vill ju spela så mycket högkvalitativa matcher som möjligt. Vi tycker att det vore bra med färre lag men vi vill poängtera att vi avvaktar utredningen. Vi tycker att det är bra att man utreder frågan.

Samtidigt tydliggör Jansson att klubben inte är intresserade av att slå på stora trumman och basunera ut sina åsikter i nuläget. Utredningen får ge sina svar först.
- Det är lätt att ha åsikter men det måste såklart utredas och man måste titta på helheten. Vi är klart positiva till båda förslagen men är samtidigt lojala mot utredningen och vill avvakta vad man kommer fram till.

Publicerad 2014-01-27 kl 16:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons