Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Scanpix.

Helsingborgs förlust: Sju miljoner

Missat Europaspel och uteblivna spelarförsäljningar.

Helsingborg går back med sju miljoner 2013:

- Vi följer vår budget, säger ordföranden Claes Ohlsson till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen har tidigare berättat om det faktum att Helsingborgs IF går mot en miljonförlust när 2013 ska summeras. Uppgifter gjorde gällande att skåneklubben skulle backa med närmare tio miljoner kronor, men riktigt så illa blir det inte.

ANNONS

Med ett par veckor kvar av året bekräftar istället ordföranden Claes Ohlsson att förlusten landar på sju miljoner kronor.

- Det är som vi har kommunicerat tidigare; vi följer vår budget, säger ordföranden Claes Ohlsson till fotbollskanalen.se.

Siffran betyder att klubbens egna kapital, som inför året låg på drygt tolv miljoner, minskas drastiskt.

- Det är den kostnadsmassan som vi har med oss in under året. Då har vi parerat det och sagt att vi accepterar en förlust under 2013. Budgeten är lagd så.

Helsingborg har de senaste två åren gjort mycket goda resultat - mycket på grund av spelarförsäljningar och kvalificering för Europaspel, men nu är verkligheten en annan.

- Vi jobbar hela tiden med kostnadsmassan utifrån verkligheten. Just nu får man kanske ha lite mindre kostnader runt omkring laget

ANNONS

Är det så att ni aktivt jobbar med spelarförsäljningar?

- Aktivt och aktivt. Vi inser ju att vi är på en marknad som långsiktigt kräver, och det har vi med i vår strategi, att vi ska arbeta mot en jämn ström av affärer mot Europa och tillfredsställa våra förväntningar och spelarnas dröm. Det är inget negativt utan någonting positivt. Men det är inte så att vi sätter upp ett skyltfönster med "kom och köp".

Hur tänker du generellt kring att arbeta i en förening med höga ambitioner - och samtidigt göra en rejäl förlust ekonomiskt?

- Det är ju klart att det är roligare att arbeta när det går plus än minus, det är givet. Men det är den verkligheten vi har och vi får hela tiden anpassa oss efter verkligheten. Sedan är det skillnad på en förening och ett företag. En förening ska i grunden inte generera en massa överskott - vi ska spela fotboll

ANNONS
Publicerad 2013-12-09 kl 17:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto