Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Helsingborgs guldtränare slutar med fotboll: "Måste tänka på familjen"

Åge Hareide lägger taktikblocket på hyllan.

Efter 40 år inom fotbollen väljer han att byta karriär.

- Jag hade min bästa tid i HIF, säger han till HD.

Den smått legendariske norrmannen har jobbat i Sverige under flera perioder. Dels ledde han Helsingborg till SM-guld 1999 och sedan återvände han till Örgryte tio år senare. Under 2012 hoppade han på nytt in för en kortare sejour med HIF och däremellan har Hareide varit verksam i både Norge och Danmark.

Nu väljer han att lämna det hektiska fotbollslivet för att istället välja en lugnare, civil yrkesbana.

– Allt har sin tid. Jag har varit igång i många år och vill inte jaga runt längre. Jag har familj och det sociala livet här i Molde och efter att ha rest runt i 14 år var det dags att sätta ner bopålarna, säger 59-årige Hareide till Helsingborgs Dagblad.

Han tror att matchmomenten och tävlingsaspekten är saker han kommer att sakna, men påpekar samtidigt att man någon gång måste varva ned. I backspegeln hör tiden i Sverige till hans lyckligaste och mest framgångsrika.

– Jag trivdes väldigt bra i Helsingborg, även min period i Örgryte, och gillar att jobba med svenskarna. Sverige har en bra fotbollskultur och fansen är härliga, säger Hareide.

Särskilt är det just SM-guldet med HIF som etsar sig fast.

– Det finns inget som slår när vi stod på Terrasstrapporna efter guldet 1999. Att se allt folket stå nedanför och visa sin glädje, en känslomässigt stark sak. Jag har fått vara med och vinna i Norge och Danmark med. Men trapporna 1999 håller jag som det finaste minnet i min karriär.

Publicerad 2013-05-10 kl 08:36
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons