POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Helsingborgs klubbdirektör sparkas: "Klubbens existens var hotad"

Foto: Scanpix

Paul Myllenberg

Helsingborg vill få "en nystart" och låter klubbdirektören Paul Myllenberg lämna.

Att han skulle ha stått i vägen för någon förändring har han själv svårt att se.

– Nej, det gör jag inte alls. Jag vet faktiskt inte vad det innebär. Vi har ju haft en fantastisk talangutveckling och tagit en massa titlar, säger Myllenberg till Fotbollskanalen.

I dag kom beskedet att Paul Myllenberg lämnar Helsingborg efter nio år. På sin hemsida skriver HIF att de "behöver en nystart för att kunna fortsätta att utveckla verksamheten".

– När vi presenterade detta för Paul fanns det ett stort samförstånd om att vi skulle gå skilda vägar. Jag och styrelsen är mycket tacksamma för Pauls insatser under den mest sportsligt framgångsrika perioden i HIF:s historia, säger ordförande Claes Ohlsson till klubbens hemsida.

Beslutet är klubbens, men Paul Myllenberg varken låter eller känner sig sparkad när Fotbollskanalen når honom på måndagsmorgonen.

– Jag känner att jag har gjort väldigt mycket bra i HIF och om styrelsen känner att vi ska gå en annan väg är det väl rimligt att jag kliver åt sidan. Det kan vara en lösning för alla parter, säger han.

Känner du att du har stått i vägen för en nystart?

– Nej, det gör jag inte alls. Jag vet faktiskt inte vad det innebär. Vi har ju haft en fantastisk talangutveckling, producerat massor av spelare, tagit en massa titlar och har lyckats sälja spelare till rekordbelopp. Den biten är jag bara stolt över.

Paul Myllenberg ryktades vara en av toppkandidaterna för att ta över den tomma platsen som generalsekreterare i förbundet, efter Mikael Santoft. För Fotbollskanalen bekräftar han att han blev "headhuntad" för tjänsten, som senare gick till näringslivsmannen Håkan Sjöstrand.

– Det fanns en sanning i det. Det är riktigt. Jag har liksom inte varit aktiv i sökandet av nytt jobb, jag har haft fullt upp. Jag kan bara gratulera den som får möjligheten att tillträda.

Men det blev alltså inte du.

– Nej, men det finns omständigheter kring det. Jag behöver inte yttra mig om processen men inte heller hyckla med att jag var en av huvudkandidaterna.

Det sista halvåret blev skakigt i klubben. Efter djurgårdssupporterns död i samband med premiärmatchen fick Myllenberg ta emot hot, alltmedan klubben själv ritade upp hårda linjer för sina egna supportrar.

– Jag hade naturligtvis inte velat uppleva det som hände i våras. Jag fick ta ett stort ansvar, jag tog det ansvaret och känner att det var alldeles nödvändigt för att vi skulle överleva som klubb. För åtminstone i några dagar var klubbens existens hotad. Det handlar bara om att återupprätta anseendet. Jag kände mig ensam i arbetet, men stärkt när jag kom ur det arbetet.

Joel Sandborg, nu kommersiell chef, kommer att ta agera tillförordnad kubbdirektör från 1 juli.

Publicerad 2014-06-23 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå