Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Helsingborgs nya pik: "Gräsallsvenskan"

Foto: HIF.se

Redan på den allsvenska upptaktsträffen stod Helsingborg och delade ut naturgräs. Nu kommer nästa pik: Gräsallsvenskan.

I förra veckan stod David Elm för ett utspel där han ville dela upp Allsvenskan i två olika serier. En serie för lag med konstgräs, och en helt annan serie för naturgräslagen. Förslaget togs emot med blandade reaktioner. Till exempel tyckte SEF:s Stefan Lundin att förslaget var skrattretande och ogenomtänkt.

Nu hakar Helsingborgs IF på David Elms idé.

Redan på den allsvenska upptaktsträffen stod Helsingborg och delade ut naturgräs som en pik till sina allsvenska konkurrenter. Klubben ville uppmärksamma konstgräsdebatten och att man i årets serie spelar rekordmånga matcher på det konstgjorda underlaget. Nu har klubben startat upp nästa pik och lanserade idag "Gräsallsvenskan" på sin hemsida.

– Jag har klurat på det här länge och samtidigt sitter det en jeppe i Kalmar och tänker på samma sak... Ja då var det bara att göra det, säger HIF:s informationsansvarige Claes Pihlgren till HD.

På Helsingborgs hemsida går det att se en tabell som bara visar de allsvenska lagen med naturgräs. Den toppas fortfarande av IFK Göteborg och Malmö FF men där tabelljumbon heter Halmstad BK på en sjundeplats.

– Det är bara att kika in på hemsidan för vi uppdaterar den efterhand, fortsätter Claes Pihlgren.

Kan vi räkna med fler utspel från HIF-håll i frågan?

– Vi är inte klara. Vi har inte gett upp och ska nog kunna hitta på något som ger ytterligare en gräslig skjuts på debatten, avslutar Claes Pihlgren.

Publicerad 2015-04-29 kl 13:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons