Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Henrik Larsson: "Hoppas jag kan ge tillbaka även som tränare"

Att hålla kvar nederlagstippade Falkenberg i fjolårets allsvenska var en stor bedrift. Så pass stor att Henrik Larsson i år får axla rollen som Helsingborgs IF:s huvudtränare.
- Det ska bli fantastiskt kul att dra i gång säsongen och jag hoppas att jag även som tränare kan ge tillbaka till HIF som betyder mycket för mig, säger Larsson till Fotbollskanalen.

1992 var året då Henrik Larssons relation med Helsingborgs IF tog sin riktiga början. Den då blott 20-årige anfallaren var med sina 34 gjorda mål i division 1 (dagens superettan) högst bidragande till att HIF tog steget upp i allsvenskan. På lördag, 23 år senare, inleder Larsson ett nytt kaptiel med klubben han håller varmt om hjärtat då han för första gången kommer leda HIF i en allsvensk match.

- HIF är en klubb som har betytt mycket för mig som spelare och jag hoppas att den kommer betyda mycket för mig även som tränare. Vi har mycket positivt på gång och det ska bli ett härligt äventyr, säger Henrik Larsson till Fotbollskanalen.

Fjolårets säsong, där HIF slutade på en nionde plats, gick inte som klubbledningen och supportrarna hade hoppats. En sak är säker- lyckas Larsson leda sitt HIF till att uppfylla de mål som klubben satt upp blir det en bättre tabellplacering i år. 

- Vi har budgeterat för en topp sex-placering. Det är där vi ska ligga så det gäller att vi är med från början för det är en tuff serie.

I takt med att försäsongen lidit allt närmare sitt slut har Larsson kunnat glädja sig åt ett allt bättre truppläge.

- Försäsongen har varit helt okej tycker jag. Som alltid är det saker som jag är mer eller mindre nöjd med men på det stora hela är det okej.Dessutom är läget i truppen bättre än på länge och nu var vi näst intill fullt manskap ute på träningen.

Vad är det du är mer respektive mindre nöjd med?
- Träningsintensiteten, engangemanget och det fokus jag sett hos spelarna har varit väldigt bra. Däremot har jag inte varit så jättenöjd med hur vi hanterat det långa spelet och då främst när motståndarna spelar långt mot oss, säger 43-åringen till Fotbollskanalen.

HIF ställs i lördagens premiär mot Kalmar FF och därmed troligen mot en viss David Elm som är känd för sina styrkor i det långa spelet.

- Han är skicklig i det långa spelet, men samtidigt är det inte bara honom vi behöver se upp med då Kalmar är ett svårslaget lag med många kvaliteér. Samtidigt har vi en tro på det vi gör och på att vi kan göra någonting bra när vi åker upp där.

Henrik Larsson har redan fått känna på hur det är att vinna mot Kalmar FF som HIF-tränare då hans lag slog KFF med 3-0 tidigare under försäsongen.

Publicerad 2015-04-02 kl 16:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons