POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

HIF kan överklaga domen: "Enklare om det togs logiska beslut"

Både Djurgården och Helsingborg bötfälls för matchen den 30 mars på Olympia.
Nu överväger HIF att överklaga beslutet.
– Det hade varit enklare för oss om det tagits logiska beslut – i stället går de stick i stäv vilket gör det ganska obegripligt för oss, säger klubbdirektören Paul Myllenberg hd.se.

Igår kom domen mot Helsingborg och Djurgårdens match på Olympia den 30 mars. Båda klubbarna bötfälls med 35 000 kronor vardera. Granskningen har kollat närmare på pyrotekniken och planinvasionen.

I Djurgårdens fall handlar det om 10 000 kronor för planinvasionen och 25 000 för pyrotekniken. Och för Helsingborg står hela bötessumman för pyroteknik.

– När det gäller pyrotekniken är det ganska logiskt att båda klubbarna får böter enlig regelsystemet. Däremot kan jag inte riktigt förstå hur disciplinnämnden har resonerat när det gäller planinvasionen, säger Paul Myllenberg till hd.se.

Han fortsätter:

– I det första beslutet konstateras det att det var en tragisk händelse som gjorde Djurgården tog sig i på planen, vilket kan ses som en förmildrande dom. Men i nästa dom, förvisso med ett lågt belopp, tar man beslutet att bötfälla för det. De besluten tycker jag står i strid med varandra och det känns som att de har tagit beslut som går i två olika riktningar.

Till hd.se meddelar Myllenberg att Helsingborg kommer diskutera ett eventuellt överklagande under dagarna.

– Det hade varit enklare för oss om det tagits logiska beslut – i stället går de stick i stäv vilket gör det ganska obegripligt för oss. Vi har velat se hur denna dom såg ut, men har ännu inte tagit något beslut om överklagande.

Publicerad 2014-04-25 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå