POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

HIF väljer att inte överklaga: "Att dra upp det här igen skadar oss ..."

Foto: SCANPIX

Helsingborg var inte nöjt med disciplinnämndens dom – och övervägde att överklaga.
Nu har klubben bestämt sig att inte överklaga och ”lägga det bakom sig”.
– Att dra upp det här igen skadar oss ännu mer och därför väljer vi att avstå överklagan, säger HIF-ordföranden Claes Ohlsson till Kvällsposten.

I förra veckan kom domen efter matchen på Olympia som avbröts efter att en Djurgårdssupporter dött.

Båda klubbarna bötfälldes med 35 000 kronor vardera och direkt efter sa Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till hd.se att man övervägde att överklaga domen.

– Det hade varit enklare för oss om det tagits logiska beslut – i stället går de stick i stäv vilket gör det ganska obegripligt för oss. Vi har velat se hur denna dom såg ut, men har ännu inte tagit något beslut om överklagande, sa Myllenberg då.

Nu har Helsingborg meddelat att man avstår från att överklaga domen.

– Vi kan förstå det sympatiska i 1-1-domen med tanke på omständigheterna och det tragiska som hände. Det enda sättet för oss att driva det här vidare hade varit genom att kräva 3-0 till oss, men det är vi inte intresserade av. Genom att kräva det kan vi framstå som giriga i jakten på två extra poäng och det har aldrig varit vår avsikt. Om vi hade överklagat domen så hade det varit för att testa principen, säger Claes Ohlsson till Kvällsposten.

Även om Helsingborg nu väljer att inte överklaga så anser Ohlsson att det finns en rad frågor som svensk fotboll måste fundera kring vid liknande händelser i framtiden.

– Vem eller vilka ska ha rätt att bryta matcher? Den här gången var det ett tragiskt dödsfall som föranledde planstormningen. Nästa gång kanske det är en person som ligger i koma, och gången efter det en misshandel. Var ska vi dra gränsen? Det här är frågor som kan vara jobbiga men inom svensk fotboll måste vi fundera kring det.

Publicerad 2014-04-28 kl 16:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå