Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF var nära konkurs - sålde rättigheter till spelare

Foto: Scanpix.

Emil Krafth

Efter att ha levt över sina tillgångar har Helsingborg nu sålt rättigheter till spelare till externa finansiärer för att få in pengar - men avslöjar inte vilka spelare det rör sig om.

- Det handlar om konfidentiella avtal, säger klubbdirektören Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Helsingborgs IF var på väg mot konkurs. Då räddade den allsvenska fotbollsklubben sin ekonomi genom att sälja spelarrättigheter i truppen, skriver Helsingborgs Dagblad. HIF fick in 14 miljoner kronor och 2013 års förlust stannade på drygt 6,7 miljoner kronor.

- Vi valde att sälja andelar av en kommande försäljningsvinst för några spelare. Med den modellen behåller vi dessutom våra spelare i laget, säger ordföranden Claes Ohlsson till HD.

Avtalen gör att om spelarna säljs så får investerare ta del av transferintäkterna. Paul Myllenberg kan dock av avtalstekniska skäl inte avslöja vilka spelarna är.

- Det är externt kapital vi tagit in och det har gjorts med avtal som är konfidentiella så det kan vi inte kommunicera, säger han till fotbollskanalen.se.

Enligt HD rör det sig om spelartrion Jere Uronen, Emil Krafth och Loret Sadiku.

HIF hamnade i ekonomiskt trångmål då man köpt på sig dyra spelare och inte lyckades sälja några.

- Vi hade inte koll på kostnaderna på lång sikt, vi såg inte att det skenade i väg, säger Ohlsson.

För HIF väntar nu ett ekonomiskt stålbad. Det ska sparas och när dyra kontrakt går ut ska de ersättas med billigare. Målet är att få plus minus noll i resultatet till 2015.

I klubben säger sig dock redan är på god väg att få ordning på ekonomin.- Jag skulle säga att vi gjort 90 procent av det som krävs redan. Det är inget utöver det som redan gjort som kommer att dyka upp och påverka det sportsliga arbetet under säsongen, säger Paul Myllenberg till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-03-11 kl 08:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons