Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF:s backklippa tillbaka efter skadehelvetet: "En underbar känsla"

Foto: Scanpix

Peter Larsson närmar sig äntligen allsvensk comeback. Efter månader av ljumskproblem spelade han för Helsingborg på tisdagen.
– Underbart, även om det bara var en U21-match, säger backen till HD.se.

Under de gångna tre säsongerna har Larsson till och från varit ljumskskadad och under sin sejour i FC Köpenhamn tvingades han till en operation för att få bukt med problemet. Men det hjälpte bara till viss del och efter återkomsten till HIF genomgick mittförsvararen en medicinsk utredning som mynnade ut i ännu ett ingrepp. Denna gång handlade det om att avlägsna en nerv som ömmade i ljumsken, och sedan dess har smärtorna gradvis avtagit, skriver HD.

2015 har dock bjudit på ytterst få speltillfällen. Peter Larsson gjorde en halvlek i en träningsmatch mot Växjö tidigare i våras, följt av en halvtimmes internspel under träningslägret i Portugal. Men på tisdagen var det dags igen. För första gången på mycket länge var Larsson obehindrad i sitt spel, när han startade för HIF:s U21-lag mot IFK Göteborg.

– Underbart och kul att vara tillbaka igen även om det bara var en U21-match, säger han till HD.
– Det finns inget bättre än att vara tillsammans med laget efter att man tagit tre poäng i en allsvensk match. Den känslan är något jag verkligen längtar efter.

Det gäller dock att skynda långsamt, och Larsson tror inte på en startplats med A-laget som härnäst tar sig an IFK Norrköping.

– Jag har inte spelat i 90 minuter än, så det känns tveksamt. Jag måste tänka lite smart i detta läge. Men förhoppningsvis är jag där snart då jag kan konkurrera fullt ut. För mig handlar det om att jag måste träna på så bra det bara går för att framför allt komma ifatt konditionsmässigt.

Publicerad 2015-04-15 kl 08:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons