POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF:s målvaktskris - bara 42-årige Andersson frisk

Foto: Scanpix

Målvaktsläget i Helsingborg inför den allsvenska premiären ser mörkt ut. Pär Hansson bröt nyligen lillfingret och i dag ådrog sig Matthew Pyzdrowski en fotledsstukning.
- Nu får vi ta en dag i taget och utvärdera efter hand, säger HIF:s sjukgymnast Martin Berg till fotbollskanalen.se.

Det är bara 16 dagar kvar till den allsvenska premiären för Helsingborgs IF. Problem har också uppstått inför drabbningen mot Kalmar FF. På uppvärmningen inför cup-matchen mot Västerås för mer än två veckor sedan bröt förstemålvakten Pär Hansson lillfingret.

Och i dag kom så nästa smäll. Nyförvärvet från Ängelholm, den amerikanske målvakten Matthew Pyzdrowski, tvingades avbryta träningen.

- Han fick en fotledsstukning. Han skulle hoppa upp och boxa eller peta bort en boll och landade då illa, säger sjukgymnasten Martin Berg till fotbollskanalen.se.

 - Nu handlar det om att vi ska få ner svullnaden och få igång funktionen igen. Vi får ta en dag i taget och utvärdera efter hand, fortsätter Berg.

 Vad brukar en sådan här skada innebära - hur länge blir han borta?

- Det varierar väldigt från fall till fall. Det är helt beroende på hur han reagerar på svullnaden och hur snabbt den försvinner. I dag så kan vi konstatera att det är stukat och inte något brutet. Det är positivt.

 Men det går inte att utesluta att han missar premiären? Det skulle kunna ta så länge att komma tillbaka?

- Ja, det kan det göra. Men han kan lika väl vara tillbaka snabbt också, poängterar Martin Berg.

 Med Pär Hansson går allt enligt plan.

- Ja, definitivt. Nu har han fått ta bort sitt gips och börja jobba med rörlighet. Det går framåt. Tidsmässigt är det väl i varje fall två veckor till, förklarar Berg.

 Nu har Helsingborg endast 42-årige målvaktstränaren Daniel Andersson tillgänglig i truppen. Kanske blir det han som får stå när HIF möter Kalmar i den allsvenska premiären den 4 april?

Publicerad 2015-03-19 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå