POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF:s målvaktskris: "Andersson är ett alternativ"

Foto: Scanpix

Både Pär Hansson och Matthew Pyzdrowski missar den allsvenska premiären på grund av skador. Det står klart efter att den sistnämnde fått sin dom.
– Vi får hitta en lösning, Daniel Andersson är ett alternativ. Men hur vi ska göra det berättar jag inte nu, säger Henrik Larsson till fotbollskanalen.se.

Det var på träningen i torsdags förra veckan som Matthew Pyzdrowski landade illa på sin högerfot och ådrog sig en fotledsstukning. Nu har ett besked kring skadan kommit - nyförvärvet från Ängelholm missar Helsingborgs premiär i allsvenskan. Pyzdrowski har nämligen åkt på en ledbandsskada.

– Jag bedömer det som osannolikt att han spelar i premiären. Det tar sin tid i början, men sen kan det gå ganska fort att komma tillbaka, säger HIF:s läkare Anders Lindstrand till Helsingborgs Dagblad.

 Positivt är dock att inget är brutet för den amerikanske målvakten.

– Det är ingen fraktur, men det finns en liten flisa i fotleden, men den tror vi hänger med sedan Matts förra benbrott. Han har kvar en platta och skruvar i foten, säger Anders Lindstrand.

Efter att förstemålvakten Pär Hansson bröt lillfingret på uppvärmningen inför cup-matchen mot Västerås tidigare i år står det nu alltså klart att Helsingborg får klara sig utan sina två målvakter i premiären mot Kalmar.

Den 42-årige målvaktstränaren Daniel Andersson, tidigare målvakt i bland annat HIF och AIK, har fortfarande licens med klubben och kan nu bli den som står när allsvenskan drar igång.

Är Daniel Andersson fit och redo för att spela?

- Daniel är ett alternativ, så är det ju. Vi får titta lite längre fram och se hur vi löser det, säger Henrik Larsson till Fotbollskanalen.

Finns det några som helst pengar till att ta in en kortsiktig lösning?

- Det är saker vi får titta på också så klart och som vi har tittat lite grann på. När vi väl bestämmer oss för hur vi ska göra kommer vi meddela det.

Du kan inte utesluta en värvning i alla fall?

- Man kan aldrig utesluta något i den här världen.

Tråkigt att det har blivit som det blivit?

- Det är klart att det inte är idealiskt. Sen är det som det är. Det är bara att stirra faktumet i vita ögat och inse, det har ju hänt. Så får vi hitta lösningar på det problemet. Vi får se möjligheterna

Under förra veckan provspelade den danske mittbacken Frederik Helstrup, från AC Horsens, med HIF. Henrik Larsson vill dock inte säga hur man ska göra med dansken.

- Bara positiva intryck.Vi har väl inte riktigt bestämt oss kring honom. Men vi får avvakta och se. Vi tittar vidare och försöker se vad vi kan göra och inte göra.

Publicerad 2015-03-23 kl 09:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå