Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

HIF:s psykning till guldkonkurrenterna: "Inte imponerad av vad andra lag slänger in"

Roar Hansen anser att han har en för tunn trupp.
Sportchefen Jesper Jansson håller inte med - i stället skickar han en passning till de andra topplagen.
– Jag är inte så imponerad av vad andra lag slänger in när de har skador och avstängningar, säger han till fotbollskanalen.se.

Helsingborg förlorade med 1-2 mot Djurgården och nu är det stor dramatik i den allsvenska toppstriden. HIF toppar fortfarande tabellen, men nu skiljer det bara två poäng ner till Malmö FF och AIK, samt fem till IFK Göteborg.

Inför matchen mot Djurgården berättade Helsingborgs tränare Roar Hansen för Aftonbladet att han är missnöjd över att ha för tunn trupp.

– Det är jag fortfarande. Vi har Rachid Bouaouzan, Jere Uronen och Mahlangu långtidsskadade. Folk glömmer lätt att truppen är för tunn, då det går så bra för oss. Jag klagar inte på kvalitén, men jag undrar hur andra tränare reagerat på att förlora en sådan trio?, sa han.

Klubbens sportchef Jesper Jansson håller dock inte med sin tränare. Han anser att truppen är tillräckligt bred för att klara av ett allsvenskt guldrace - i stället väljer han att skicka en passning till sina konkurrenter.

– Jag är inte så imponerad av vad andra lag slänger in när de har skador och avstängningar. Vår trupp är rätt så bred om du tittar på vår bänk i dag och sedan har vi folk hemma också. Om du jämför den med andra trupper så är det rätt så bra, säger Jesper Jansson till fotbollskanalen.se.

Hur menar du med att att du inte är imponerad av de andra lagen?

– Nej, men jag är inte så imponerad bara.

Har ni en minst lika bred trupp som de andra topplagen?

– Ja absolut. Det har bara blivit en... jag tror att Roar och även jag nämnde väl att vi fick skador på Jere Uronen och Rachid Bouaouzan när truppen var satt och det är där vi har sagt att vi är två man kort i truppen. Sedan har väl alla spunnit vidare på det, men om du går in och kollar på namn och kalkylerar trupperna så är vi definitivt inte tunnare än någon annan.

Har ni konkreta bud på några spelare?

– Ja det finns konkreta men inga relevanta. Vi vet om kvaliteten, vi leder allsvenskan och var ute och spelar Europa League så sent som förra hösten och visade där. Det är klart att om det kommer bud så får vi värdera spelarna och förhoppningsvis tycker våra killar att om man ska gå någonstans så ska det vara ett steg i rätt riktning fotbollsmässigt. Då är vi villiga att diskutera, men än så länge har det inte kommit några bud som vi tycker är tillräckligt bra.

Hur ser det ut med spelare in i truppen?

– Det är som jag sa: vi har redan förstärkt, vi visste om att Bedoya skulle lämna och så tog vi in Ema Boateng. Vi vet om att Imad Khalili spelar för oss nästa år och sedan är det givetvis så att vi vill ha honom nu, men allting har sitt pris och där är det. Men det vi inte har förutsett är att vi har en hälseneskada på May Mahlangu. Det är inte så lätt att förutse det.

Publicerad 2013-08-06 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons