Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Jönsson till Ålborg - då ryter HIF ifrån: "Inte bra för svensk fotboll"

Jesper Jansson är inte nöjd med allsvenskans upplägg.

Wolfsburg lånar ut Rasmus Jönsson till Ålborg.

Då ryter Jesper Jansson ifrån.

- Vi hade haft en chans om inte allsvenskan slutar i oktober, säger han till fotbollskanalen.se.

Rasmus Jönsson lämnade Helsingborg 2011 för tyska Wolfsburg. Där har det dock inte blivit så mycket speltid och förra säsongen lånades han ut till FSV Frankfurt i den tyska andraligan.

Nu står det klart att den svenske anfallaren lånas ut igen - den här gången till danska Ålborg. Det får Helsingborgs sportchef Jesper Jansson att ryta ifrån.

- Det är inte bra för svensk fotboll att han hellre går till Danmark än att han kommer hem. Vi slutar spela i slutet av oktober och när du vill komma hem hämta kraft så är det inte intressant för en spelare eller för klubben som lånar ut att det är fyra månader utan någon aktivitet i tävlingsfotboll. Därför vill inte klubbar eller spelare göra låneavtal med svenska lag, säger han till fotbollskanalen.se.

- Vi spelade bra fotboll på hemmaplan i slutet av november förra året och det hade säkert gått bra att spela i december. Argumenten håller inte. Kolla på Norge som klarar av att spela en månad längre än oss.

Hade svenska lag haft chans att knyta till sig Rasmus Jönsson om det allsvenska spelschemat sett annorlunda ut?

- Inte svenska klubbar utan vi hade haft det. Det har bara med den här saken att göra. Vi har bett förbundet om det och jag hoppas att det blir en utredning, att man undersöker fördelar och nackdelar. Inte att man bara tittar på att det inte går att spela sent på året utan att man gör det här grundligt, annars kommer serien att leva som osalig ande.

Publicerad 2013-08-09 kl 13:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons