POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
HELSINGBORG

Loret Sadiku dementerar strejk: "Det är en ren lögn"

Foto: Scanpix

Loret Sadiku vill lämna HIF och tränar inte med laget.

För fotbollskanalen.se berättar han för första gången om alla skriverier.

- Det handlar inte om en strejk, jag är sjuk, säger han.

Loret Sadiku har ett halvår kvar på kontraktet och vill lämna Helsingborg så fort som möjligt. Fotbollskanalen.se har tidigare avslöjat Malmö FF:s intresse och även turkiska Mersin har lagt bud. På tisdagen skrev Expressen att HIF har nobbat buden vilket har gjort att försvararen vägrar att träna med sitt lag, att han helt enkelt strejkar.

På onsdagen får fotbollskanalen.se tag på Loret Sadiku. Mittbacken säger att han är hemma hos sina föräldrar i Värnamo och att han har sett allt som har skrivits om honom i media de senaste dagarna. För första gången på flera månader väljer han nu att göra en intervju och här är 22-åringens syn på situationen.

- Det handlar inte om någon strejk eller något. Det är en ren lögn. Jag har varit sjuk i feber och är hemma hos mina föräldrar i Värnamo. Nu är jag på bättringsvägen och så fort jag är frisk kommer jag givetvis att träna med laget igen. Jag har en jättebra dialog med Roar (Hansen, tränare) och Jesper (Jansson, sportchef) om min hälsa, det är inga problem mellan mig och klubben, säger Sadiku.

Hur ser du på att det skrivs att du strejkar?

- Jag har inte pratat med media på länge på grund av att det spekuleras så mycket, men nu känner jag att jag måste kliva fram när det skrivs att jag är ute i strejk och så. Det är som sagt helt fel.

Det har även skrivits att du vill lämna HIF och att du är besviken över att klubben har nobbat bud från Mersin och Malmö FF?

 - Jag vet om att HIF vill mitt bästa och jag räknar med att klubben löser det här. Det har varit en öppen dialog om min framtid och jag vill ta nästa steg nu. Det finns bud på bordet så jag är inte orolig för det.

 Vill du lämna Helsingborg så fort som möjligt?

 - Jag vill ta nästa steg i karriären. Jag vet att det finns bud på mig. Jag vet att HIF också vill att jag ska få lämna. För mig är det viktigt att Helsingborg får ersättning för mig, jag vill inte gå som Bosman. Jag har utvecklats mycket under Roar så jag vill gärna ge tillbaka på någon sätt.

Publicerad 2014-06-25 kl 14:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå