Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: Därför lämnade Jansson HIF: "Mellanmjölk, vi vågade varken gasa eller bromsa"

Efter sju år bestämde sig Jesper Jansson för att lämna Helsingborg. Sportchefen ansåg att klubben tappat både sin riktning och styrfart.
- Det var mellanmjölk. Vi vågade varken gasa eller bromsade, säger han.

Efter den förra säsongen blåste förändringens vindar genom hela Helsingborgs förening. Inte nog med att den förre klubbdirektören Paul Myllenberg valde att sluta. Även sportchefen Jesper Jansson och tränaren Roar hansen klev åt sidan, medan Henrik Larsson anslöt som ny manager från Falkenberg.

I veckans avsnitt av podcasten "Lundh" berättar Jesper Jansson om sitt eget beslut, och förklarar varför han inte ville vara med i den omstart som HIF aviserade inför allsvenskan 2015.

- Jag hade varit där så pass länge, och det var dags att pröva någonting nytt. Mitt besked kom inte i affekt, utan jag var förberedd på konsekvenserna och hade tänkt igenom det noga, säger han i podden.

ANNONS

Istället för att ha kvar delar av den gamla ledningen ansåg han att "Henke" Larsson borde få fria händer att tillsätta sin egen organsation och peka ut en tydlig riktning åt den. Annars fanns risken att det varken skulle kännas hackat eller malet, att gamla idéer och förhållningssätt skulle hänga kvar samtidigt som Larsson försökte etablera sitt arbetssätt.

- För mig var det viktigt med ett rejält avstamp, det tror jag att alla klubbar behöver göra emellanåt. Sedan spelade det mindre roll ifall det var mitt avstamp eller någon annans. Så länge det blev tydligt, säger Jansson.

Han ser "Henkes" ankomst som en garant för att HIF från och med nu mer renodlar fotbollsverksamheten och låter de sportsliga övervägandena styra i högre grad än tidigare. Där känner han att klubben annars har vacklat de senaste säsongerna.
ANNONS

- Personligen tycker jag att det blev för mycket mellanmjölk på slutet. Vi vågade varken gasa eller bromsa. Vi tog hela tiden beslut så att vi kunde hålla näsan över vattenytan, men vi växlade inte upp i de lägen där vi hade chansen. Det var otydligt vad vi egentligen ville med klubben, säger Jansson.

Vem bar ansvaret för det?
- Det är som vanligt i en fotbollsklubb: Många delar på ansvaret. Men man måste kunna peka ut en riktning, annars hamnar man i sådana svåra situationer som vi gjorde. Så fungerar fotbollsbranschen: Det är bokslut i stort sett varje vecka, och man behöver ha en idé om vart man är på väg.
Publicerad 2015-02-04 kl 06:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto