Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

LUNDHS PODCAST: "Vill inte göra samma misstag som de gjorde"

I podcasten ”Lundh” berättar Henrik Larsson om sig själv som ledare och hur han tagit åt sig av sina tidigare tränare och skapat en egen tränarfilosofi.

        Jag vill inte göra samma misstag som de gjorde, säger han

I podcasten "Lundh" berättar Henrik Larsson om sig själv som ledare och hur han tagit åt sig av sina tidigare tränare och skapat en egen tränarfilosofi.
– Jag vill inte göra samma misstag som de gjorde, säger han

I podcasten "Lundh" berättar Henrik Larsson om sig själv som ledare och hur han tagit åt sig av sina tidigare tränare och skapat en egen tränarfilosofi.
– Jag vill inte göra samma misstag som de gjorde, säger han

Henrik Larsson hade en tuff tränarsejour i Landskrona där framgångarna aldrig kom. Det var först när han tog tag över Falkenberg, och de tränaruppdrag som många ansåg var omöjligt, som erkännandet av hans tränarkvalitéer kom. I podcasten "Lundh" berättar Henke om hur han tagit med sig erfarenhet från sina tidigare och byggt upp en egen tränarfilosofi.

– Hämtar från alla tränare och försöker göra något som är Henrik Larsson. Sen är det lätt att tänka att det är från dem tränarna jag tyckt varit bra, men det är också från dåliga tränare. De är sidor som jag inte gillade som fotbollsspelare och som jag kan dra nytta av nu och inte göra samma misstag som dem.
– Det var bland annat sättet man totalt förstörde en grupp genom att skapa intriger som inte hör hemma. Vi pratar inte rent taktiskt utan hur man hanterar en människa. I de ämnet har jag haft en del tränare som inte varit bra och där jag försöker vara bättre.

Du har bland annat jobbat med tränarnamn som Martin O´Neil, Sir Alex Ferguson och Frank Rijkaard, kan du nämna något positivt som du har hämtat av dessa tre namn?

– Tittar man på Martin O-Neil så var han en fantastisk inspiratör, vilket Sir Alex också var. Frank Rijkaard var istället lugn och stressade aldrig upp sig. Jag tror inte att han höjde rösten en enda gång på de två åren jag var där. Han resonerade med spelarna och kunde med sin erfarenhet få ett lugn i laget.
– Det var ju ett ganska tekniskt lag när jag spelade med Barcelona, där många gillade att klacka och hela den biten. Det tyckte Rijkaard också om men han tyckte att man skulle vänta med det tills man ledde med 3-0. Det tycker jag är klokt. Visst att vi ska underhålla men någonstans så är det resultatet som räknas.

Publicerad 2014-11-13 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons