Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Mahlangu inte nedslagen av den svåra skadan

Foto: Scanpix

Efter en strålande säsong gick hälsenan av på Helsingborgs mittfältare May Mahlangu. Efter operationen ser Mahlangu optimistiskt på situationen.

- Jag hade en bra säsong men sådana här saker händer, skador kommer och går, säger Mahlangu till Fotbollskanalen.se

I skrivande stund ligger Helsingborg i toppen av den allsvenska tabellen, mycket tack vare sin sydafrikanske mittfältsmotor May Mahlangu. Men på en träning i söndags gick hälsenan av på Mahlangu som nu missar resten av säsongen.

- Jag opererade mig i onsdags morse och operationen gick bra. Nu kommer jag vara borta fyra eller fem månader men både jag och läkaren tycker att det är viktigt att jag tar den tid jag behöver, säger Mahlangu till Fotbollskanalen.

Att vara skadad är något som alla fotbollsspelare råkar ut för, menar Mahlangu, som ser positivt på sin och klubbens framtid.

- Jag har haft en bra säsong och det var tråkigt att det här hände men sådana här saker händer, skador kommer och går. Jag tror att Helsingborg har stor möjlighet att ta hem guldet den här säsongen, det kommer bli en spännande höst. Jag kommer att stå bakom laget och stötta dem på alla sätt jag kan. Vi har många jätteduktiga spelare, säger Mahlangu.

Appropå framtiden så går May Mahlangus kontrakt med HIF ut i december och redan nu får spelaren prata med andra klubbar om kontrakt. Men Mahlangu själv vill inte prata om en eventuell övergång till någon annan klubb eller en fortsättning med Helsingborg:

- Just nu har jag kontrakt med HIF och vill stötta dem under säsongen. I december går kontraktet ut men tills dess vill jag inte prata om eventuella klubbdestinationer.

På söndag åker Helsingborgs IF till Göteborg för att möta Blåvitt och Mahlangu tror på tre poäng.

- Det är en svår bortamatch och de kommer vara hungriga på att vinna. Men vi kommer gå dit och ge allt och förhoppningsvis åker vi hem med tre poäng, säger Mahlangu.

Publicerad 2013-07-26 kl 11:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons