Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Mardrömmen - Landgren missar hela säsongen

Foto: Scanpix

Andreas Landgrens säsong är över – innan den ens har börjat.
Korsbandsskadan var värre än först befarat och nu väntar lång rehabilitering.
– Det handlar om att vara stark psykiskt och orka dagarna här i början, säger HIF-mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Det var i söndagens match mot Syrianska som nyförvärvet tvingades bryta matchen redan efter 13 minuter. Beskedet direkt efter matchen var tungt.

Det var korsbandet som var skadat och Landgren förväntades bli borta tre månader.

Men det blev värre än så. Efter onsdagens operation står det klart att Landgren tvingats göra en korsbandsrekonstruktion och nu väntar rehabilitering i sex till åtta månader.

– Ja, det var väl egentligen redan när jag hörde två-tre månader som jag tyckte att det kändes som kort tid med tanke på scenarion jag kände ute på planen. Jag lyfte frågan med läkare och ville kolla det mer noggrant, så fick jag egentligen det bekräftat redan då att det var något som var väldigt fel, säger Landgren när fotobllskanalen.se når honom direkt efter operationen.

Hur tungt är det just nu?
– Jag har varit inställd på att det skulle kunna bli så här, men sen är det alltid tungt. Det handlar om att vara stark psykiskt och orka dagarna här i början innan man verkligen tagit in att man inte kommer spela någon fotboll det här året.

Du har precis kommit tillbaka till Helsingborg. Gör det skadan extra tung?
– Ja, på sätt och vis. Samtidigt så tycker jag att visat vad jag kan under de tre månaderna. Självklart hade jag velat spela fotboll ute på Olympia det här året och hjälpa laget mot bra resultat och ta nästa steg i min utveckling. Jag har känt mig i väldigt gott slag och i min bästa fotbollsform på väldigt, väldigt länge och så kommer det här. Det är det tyngsta.

Andreas Landgren skulle rent teoretiskt kunna göra någon match i slutet av säsongen, men hans egna ord är att det med största sannoliket inte blir något spel alls i år. Redan under onsdagen började rehabiliteringen för 25-åringen.

– Rehabiliteringen börjar redan nu med olika sorters övningar för att få bästa möjliga start på det här.

Helsingborg inleder allsvenskan den 30:e mars mot Djurgården.

Publicerad 2014-03-19 kl 18:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons