Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Nytt vittne ska fria Gerndt: "Delvis ny rättegång"

Alexander Gerndt fälldes i tingsrätten för misshandel.
Nu väntar Hovrätten – med ett nytt vittne.
- Det är ett annat läge nu, säger advokaten Johan Eriksson till fotbollskanalen.se.

Alexander Gerndt fälldes i tingsrätten för misshandel av sin ex-fru och fick en villkorlig dom samt böter och skadestånd till ex-frun. Både försvaret och åklagarsidan överklagade och hovrättsförhandlingen var planerad att hållas den 3 maj.

Men rättegången flyttades fram på grund av att ett nytt vittne tillkommit i målet. Nu står det klart att rättegången äger rum i Malmö den 12 november, samma dag som fotbollsgalan och som landslaget samlas inför matchen mot England.

ANNONS

Nu berättar Alexander Gerndts advokat Johan Eriksson om det nya vittnet som han hoppas ska fria Alexander Gerndt i hovrätten.

- Man har fattat de beslut som krävs, bestämt sig för att alla ska höras på plats, vilket vi ville. Det kommer att bli nya förhör med henne och det kommer att bli nya förhör med hennes mamma och vi har ett nytt vittne som ska höras. Det kommer delvis att bli en ny rättegång kan man väl säga, säger Johan Eriksson till fotbollskanalen.se.

Vad är det för ett nytt vittne?

- Jag har ett nytt vittne som vi har åberopat som inte har varit vittne till själva händelsen men som har gjort iakttagelser efter händelsen, på Gotland i anslutning till att hon gör polisanmälan och som också har gjort en iakttagelse på deras lilla barn och känner till omständigheter kring det blåmärke som det har talats om som deras lilla flicka har haft på kinden. Hon kan vittna om att det blåmärket fanns redan innan.

ANNONS

- Hon känner båda parter. Hon känner nog X (ex-frun) bäst skulle jag tro.

Är det ett starkt vittne?

- Det ska jag prata om i domstolen, men hon har ju viktiga uppgifter att lämna och grejen är ju att den här tjejen skulle ju höras av polisen. Hon var ju ursprungligen utpekad som ett vittne för X. X hade angivit henne som ett av sina vittnen, men när polisen ringde henne så sa hon att hon hade inget bra för X att säga. Då blev jag ju nyfiken. Jag åkte till Gotland och träffade henne.

Tror du att det här kan ändra utgången?

- Ja, det tror jag absolut. Om inte det här skulle handla om Alexander Gerndt så skulle det vara som ett vanligt mål, det kan gå åt ena eller andra hållet och så är det med det här målet också. Det har tillförts nya vittnen och det har tillkommit nya omständigheter.

- Jag tror att den som kommer att lyssna på den här rättegången kommer att förstå att det är ett annat läge nu än vad det var i tingsrätten.

ANNONS
Publicerad 2012-10-31 kl 08:14
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto