Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Officiellt: Ajdarevic klar för HIF - ansluter till träningslägret

Foto: Instagram

Astrit Ajdarevic är helt klar för Helsingborg.
På torsdagen ansluter han till HIF:s träningsläger i Portugal, erfar fotbollskanalen.se.

Helsingborg lånar Astrit Ajdarevic från Standard Liege och avtalet sträcker sig fram till sommaren med en möjlighet att köpa loss honom. Nu är övergången helt klar och den väntas bli officiell på torsdagen då mittfältaren ansluter till HIF:s träningsläger i Portugal, erfar fotbollskanalen.se.

I juni 2012 lämnade Astrit Ajdarevic IFK Norrköping för Standard Liege och under första året gick det helt okej och det blev 18 matcher innan han hamnade i kylan och sedan blev utlånad till Charlton våren 2014, då klubben köpts av Standards ägare. Där blev det 19 matcher i The Championship men sedan tillbaka till Liege.

Nu vill mittfältaren få fart på karriären och lånas alltså ut till Helsingborg. Så här sa han till fotbollskanalen.se i tisdags:

- Jag har träffat och förhandlat med Helsingborg.

Hur ser du på Helsingborg med Henrik Larsson som ny manager?

- Jag känner Henrik lite eftersom jag är från Falkenberg och han tränade det laget förra året. Det är såklart en väldigt bra tränare som gjorde det bra där och nu får han bättre förutsättningar i Helsingborg.

- Om jag kommer dit så är det för att lyfta laget och hjälpa mig själv. Då är det för att Helsingborg vill ha kvalitet. Det är inte klart med någon övergång, men vi får se.

UPPDATERING: Strax innan lunchtid på offentliggjorde HIF övergången.
"Efter sedvanlig pappersexercis är det nu klart att Astrit Ajdarevic spelar för HIF. Asterit ansluter under torsdagen till övriga truppen i Portugal. Det är ett lån från belgiska Standard Liège som sträcker sig fram till mitten av sommaren", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Publicerad 2015-02-19 kl 11:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER