Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Påvens lag vill ha Helsingborg: "Letar utveckling för våra spelare"

Helsingborg är på väg att starta samarbete med San Lorenzo.
Stor supporter till det argentinska laget är påven Franciskus.
- Precis som vi letar utveckling för våra spelare, så letar San Lorenzo möjligheter, säger Jesper Jansson till HD.

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson är tillbaka på svensk mark efter en intensiv vecka i Argentina och Brasilien där han såg sju matcher. Nu närmar sig ett samarbete med storklubben San Lorenzo som har den nyvalde påven Franciskus som stor supporter.

- Precis som vi letar utveckling för våra spelare, så letar San Lorenzo möjligheter. De sitter med en A-trupp på 30 man och det ser likadant ut därunder, säger Jesper Jansson till HD.

- Det kan finnas något konkret vi letar. Men vi vet ju inte hur det ligger till i sommar. Precis som att vi inte vill att våra utlånade spelare ska sitta på bänken, på samma sätt blir det för dem.

I sommar riskerar Helsingborg att bli av med Alejandro Bedoya och May Mahlangu som båda har utgående kontrakt. Om ett samarbete med San Lorenzo tar vid kan HIF ersätta duon med sydamerikanska spelare.

- Så är det ju, säger Jesper Jansson.

- Jag har givetvis lyft vårt record och visat att vi är bra på det. De har hört namnet Helsingborg, men jag har också visat upp våra europeiska resultat kontra vår omsättning, fotrsätter sportchefen och syftar bland annat på att klubben har varit en språngbräda ut i Europa för spelare som Alexander Gerndt, Alfred Finnbogason och Nikola Djurdjic.

Publicerad 2013-05-12 kl 12:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons