POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Peter Larsson närmar sig HIF: "Tror inte att det dröjer"

Foto: Scanpix

Peter Larsson närmar sig Helsingborg - allt talar nu för att HIF utnyttjar sin option på mittbacksstjärnan.
- Jag tror att blir det något med HIF så sker det väldigt snart, jag tror inte att det dröjer in i mitten av januari, säger Larsson.

Peter Larsson har fått vänta på besked från Helsingborg om en fortsättning. Arbetet med truppbudgeten inför nästa säsong har gjort att Larsson med flera spelare, däribland Alejandro Bedoya, fått vänta och frågan har varit hur många av stjärnspelarna som HIF har råd att behålla.

- Budgetarbetet ska vara klart nu men jag antar att det finns en del att ta tag i för HIF. Till exempel försvann ju Nikola (Djurdjic) nyligen och det är nog många bollar i luften för klubbledningen nu, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

- Men jag är positiv till en fortsättning, vi trivs här och både jag och min flickvän är från västkusten, vi har nära till släkt och vänner. Det sociala är en viktig del i det hela.

Och det mesta talar nu för att HIF tar sig råd att utnyttja den köpoption som finns på Larsson. Optionen går ut den 15 januari, där ett färdigt kontrakt på tre år finns klart. Väljer man att utnyttja den så krävs inga ytterligare förhandlingar. Larssons agent John Thornberg är förtegen om utvecklingen men medger att det lutar starkt åt HIF.

- De signaler jag fått är att han ingår i deras (HIF:s) planer nu, men mer än så vill jag inte kommentera, säger Thornberg till FotbollDirekt.se.

- Utnyttjar de optionen så blir det så. Samtidigt kan jag prata med andra klubbar förutsatt att jag håller HIF informerade, säger Larsson.

- Vi kollar förstås på alternativ och dyker det upp något som är intressant så får man fundera. Det jag känner är att det gärna får vara någonting längre nu, jag har flickvän och barn och de senaste åren har det varit något vid nästan varje transferfönster, utlåningar eller andra klubbar på gång. Det vore skönt med ett längre kontrakt. Finns det något intressant i utlandet så får man ta ställning, jag har inte stängt den dörren.

Så sent som i somras så var Djurgården ytterst nära att knyta till sig Larsson FotbollDirekt kunde i september avslöja att Djurgården ändrade sitt bud – som initialt ska ha inneburit en allsvensk topplön plus en sign-on-bonus i mångmiljonklassen. Larsson bekräftar Djurgården, men han vill inte snacka om det förgångna.

- Det var nära, men det är inget jag känner att jag behöver kommentera så mycket mer i dag. Nu blev det inte så, men det är historia och inget jag vill gå in på något djupare nu.

Men nu är det bara HIF som gäller i allsvenskan?  

- Ja, så känner jag absolut. Jag tror att blir det något med HIF så sker det väldigt snart, jag tror inte att det dröjer in i mitten av januari.

Publicerad 2012-12-21 kl 13:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå