Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

Treårskontrakt klart för Peter Larsson - om HIF har råd

Foto: Scanpix

I dagarna kommer det stå klart om Peter Larsson stannar i Helsingborg eller inte. Mittbacken får ett treårskontrakt med HIF om klubben väljer att trycka på knappen.

– De säger att de är nöjda och att de vill behålla mig, säger han.

Han hämtades in från FC Köpenhamn på ett korttidskontrakt i somras. Nu, under de närmaste dagarna, kommer Peter Larssons framtid i Helsingborg avgöras – efter att HIF:s sportchef Jesper Jansson i förra veckan fått reda på vad han har att röra sig med ekonomiskt framöver.

Jansson kommer i dagarna att sätta sig ner med Larssons agent, John Thornberg. På bordet ligger redan optionen om en förlängning – och om Helsingborg har råd och skriver på de färdigförhandlade papperna är mittbacken en HIF-spelare under de tre kommande åren.

– Ja, det är så det fungerar. Det finns en option om ett treårskontrakt och den är redan klar, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Men det behöver nödvändigtvis inte vara så att det bara handlar om att Helsingborg kommer med ett besked – ja eller nej – för att allt sedan ska vara uppklarat.

– Det finns säkert saker som man kan diskutera även om vi redan skrivit en option. Men jag vet fortfarande inte så mycket om det. Det kommer väl hända något under den närmaste veckan. Det ska bli skönt att få lite klarhet, förklarar mittbacken.

Bollen ligger alltså hos HIF, men att 28-åringen gärna stannar i klubben är ingen hemlighet.

– Jag trivs väldigt bra i Helsingborg, men skulle det inte bli någon fortsättning så ska vi nog kunna lösa det bra på något annat vis. Jag vet att det finns en del intresse, men exakt hur stort det är har jag inte riktigt koll på. Vi ska kolla med HIF och därefter kan man utgå från något, men min agent har redan börjat kolla runt lite.

Larsson är också öppen för det mesta, förutom Danmark, som han tidigare förklarat att han inte vill återvända till – om det skulle bli ett klubbyte.

– Det behöver inte alls vara en klubb i Sverige om det inte blir något med HIF. Jag har en flickvän och vår son är snart sju månader, så det är inga problem att flytta. Det enda tråkiga om vi skulle flytta är ju att vi kommer bort från familjen, men det får man ta. Vi får se vad som dyker upp.

Men om Helsingborg får plats med stjärnans lön i sin budget lär inte Larsson behöva röra på sig. Klubben sticker inte under stol med att man vill knyta till sig mittbacken på riktigt.

– Vi har inte snackat jättemycket, men när jag har pratat med Jesper (Jansson, sportchef) så har det verkat som att de vill behålla mig och att de är nöjda med mig. Men det är många saker som spelar in, bland annat att de anpassa det till budgeten.

Hur är det att inte veta vad som väntar framöver?

– Det är klart att man vill veta mer om sin framtid. När man har flickvän och en son, så blir det lite mer än att bara flytta. Men sen är det lite spännande att inte veta var man tar vägen (skratt).

Publicerad 2012-12-03 kl 09:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons