TV: Atakoras show - två mål när HIF vann

Första fullträffen för manager Henrik Larssons Helsingborg. Seger med 3-1 (1-0) på Olympia mot IFK Norrköping och det var aldrig något snack om saken.

STREAMA PÅ MÅNDAG

Före matchen var managerns order mer bollar in i boxen och ett rakare spel. Och det blev så och tre mål inom loppet av en kvart. Nu har HIF skrapat ihop åtta poäng på fyra allsvenska matcher, vilket Henrik Larsson summerade så här:

- Jag är väldigt nöjd med poängskörden, vi har ett hungrigt gäng.

Om måndagens match sade Larsson:

- Sättet som vi gjorde det på kändes bra, vi var stabila, tog jobbet hela vägen och vi var rappa på andrabollarna.

Målfarliga mittfältare
Fyra av de totalt fem målen hittills har skickats in av yttermittfältare, ett av en anfallare (Robin Simovic).

- Spelar ingen roll vem som gör målen. Yttermittfältarna är viktiga, Atakora till exempel har speeden, sade Larsson om dagens tvåmålsskytt.

Den förre AIK-spelaren Lalawele Atakora tog första steget mot säsongens första trepoängare hemma. Efter en trevande inledning av HIF åkte Atakora slalom genom Norrköpingsförsvaret, passerade tre fyra man och pricksköt 1—0 i målvaktens bortre hörn. Han passade till tvåan och sköt själv in 3—0.

- Han (managern) ville att jag skulle komma mer med i de offensiva detaljerna, sade Atakora.

Henrik Larsson manade på när HIF jagade säsongens första trepoängare hemma och efter en trevande inledning kom urladdningen. HIF tog över mer och mer efterhand och skapade målchanser.

Norrköpings David Mitov Nilsson fick sträcka ut ordentligt på två tunga HIF-skott men var inte nära en nick från Robin Simovic men bollen strök över ribbkrysset.

Uddlöst Norrköping
Norrköping skapade ingenting de första 45 minuterna, inte ett skott på mål. Och fick en tung start på andra halvlek, då Simovic fick in 2—0, en nickboll utan kraft som målvakt Nilsson tappade in. Det var Atakora som fyllde på sitt konto med en assist, ett snyggt inlägg från höger.

Sedan sköt han 3—0 förbi Mitov Nilsson och förvaltade ett inlägg från liraren Darijan Bojanovic. Helsingborg ledde alltså med tre mål och då återstod fyrtio minuter. Norrköping reducerade i slutminuten.

- Jag retar mig på att vi inte höll nollan. Men man ska inte gapa efter för mycket, sade Henrik Larsson.

Kommande måndag väntar Göteborg borta. Det blir något att bita i för Helsingborg.

Helsingborg: Hansson – Krafth, Palsson, Helstrup Jensen, Uronen – Atakora, Mårtensson, Lindström – Larsson, Simovic, Bojanic.

Norrköping: Mitov Nilsson – Wahlqvist, Johansson, Dagerstål, Nilsson Telo – Nyman, Tekie, Sjölund, Traustason –Enarsson, Kujovic.

Publicerad 2015-04-20 kl 21:48