TV: HIF upp i serieledning - då bjöd Roar Hansen på en dans

Helsingborg

Helsingborg gick upp i serieledning efter 3-2 mot BP.
Då bjöd Roar Hansen på en dans.
- Det blev bara en lättnad, säger han till C More.

Helsingborg såg att missa serieledningen, men i den 84:e minuten fick Mattias Lindström öppet mål — och missade inte. Hans nionde mål i årets allsvenska och Álvaro Santos 4—2 på tilläggstid hjälpte till att dölja det faktum att HIF faktiskt inte ser ut som något guldlag för tillfället.

BP spelade stabilt och 1—0-målet i den 42:a minuten var snyggt. Andreas Eriksson mötte en hög djupledsboll till höger i straffområdet och spelade med ett tillslag in bollen till Mauricio Albornoz — som sköt direkt och ställde Pär Hansson i HIF-målet.

Om något imponerade i hemmalagets spel så var det den resoluta vändningen i början av andra halvlek. Mattias Lindström tryckte dit 1—1 i den 46:e minuten, och sex minuter senare dunkade Robin Simovic in en frispark till 2—1.

Sedan var det slutimponerat. I den 59:e minuten kvitterade Mauricio Albornoz, hans andra mål i matchen och åttonde i årets allsvenska.

Vändningen till trots — Helsingborg är fortfarande långt från vårens flytande, effektiva och hyllade fotboll. Lagets spel var stundtals lika mulet som himlen över Olympia och innehållslöst som stora delar av dess läktare.

När Alvaro Santos i den sista minuten fastställde slutresultatet till 4-2 fick tränaren Roar Hansen glädjefnatt. Först gled han på knäna i gräset och sedan bjöd han på en dans.

- Det känns som att man åkte den värsta berg och dalbanan, och jag gillar inte när det börjar snurra, då blir jag yr i huvudet. Man blev trött, förbannad och lycklig.

Publicerad 2013-08-30 kl 20:06