TV: HIF vände och vann efter målvaktstavla

Helsingborg

Helsingborg är fortfarande att räkna med i guldstriden. Men det krävdes en jättetavla av Geflemålvakten Emil Hedvall för att Helsingborg skulle vinna med 2-1.
-Ett av mina enklaste mål, sade Imad Khalili om målet som ger skåningarna hopp.

I sin andra allsvenska match för Helsingborg den här säsongen blev nyförvärvet Imad Khalili stor matchhjälte. Den förre Norrköpingsspelaren satte segermålet i den 60:e minuten. Och det var ett märkligt sådant.
-Jag slog in ett inlägg från min vänsterkant. På något sätt lyckades deras målvakt tappa den. Jag trodde först att det var Robin Simovic som fick målet efter att ha petat in bollen på returen. Men tydligen var bollen redan inne, förklarade Khalili.

Jättetavla

Geflemålvakten Emil Hedvall gjorde en jättetavla och trixade in bollen i det egna målet.
-Det var riktigt roligt att få göra mål. Jag gjorde faktiskt ett konstigt mål när jag var här med Norrköping tidigare i år. Då lyckades jag få in bollen från väldigt liten vinkel.

Det var ett pressat Helsingborg som kom till Strömvallen för att möta ett formstarkt hemmalag som bara förlorat en match på de tolv senaste i allsvenskan. Helsingborg hade bara spelat in en poäng på tre matcher så uppgiften var glasklar för guldkandidaterna - tre poäng skulle hämtas hem till Skåne.

Viktig kvittering

Men bortalaget fick inte den start laget hade hoppats på. 0-1 redan efter 18 minuter.
-Det var riktigt tungt. Speciellt när man möter ett lag som Gefle. Dom gör det fantastiskt bra. Vårt kvitteringsmål ganska snabbt inpå var väldigt viktigt för oss, sade Khalili.
Arnór Smárason lämnades fri i straffområdet och nickade enkelt in 1-1 efter 33 minuter.
-Efter det så ägde vi matchen och hade bra koll på Gefle. Dom lyckades inte skapa några heta chanser alls, sade Khalili.

"En dimension högre"

Imad Khalili lämnade Helsingborg för Norrköping år 2008. Men efter en att ha imponerat i Norrköping värvades han tillbaka till klubben nu i sommar.
-Det är fantastiskt roligt att vara tillbaka. Att spela här är en dimension högre. Jag trivs redan väldigt bra.

Hur viktig var den här segern för fortsättningen?
-Det viktigaste var att vi vann och hakade på i toppen. Vi gjorde en stabil match mot ett svårspelat motstånd. Jag ser redan fram emot min hemmapremiär mot Brommapojkarna på fredag.

Publicerad 2013-08-25 kl 16:51