Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/HELSINGBORG

TV: Larsson klar för Helsingborg: "Jag kände aldrig någon tvekan"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henrik Larsson blir manager i Helsingborg IF. Klubben bekräftade att ett treårskontrakt är påskrivet på en presskonferens under eftermiddagen.

– När chansen dök upp kände jag ingen tvekan, sade Larsson

Under måndagen blev det klart att Henrik Larsson lämnar Falkenbergs FF efter att ha klarat klubben kvar i allsvenskan mot alla odds. Under eftermiddagen presenterades han som manager för Helsingborgs IF.

– När chansen dök upp kände jag ingen tvekan. Det var en vecka sedan jag fick förfrågan och jag är glad att det gick så pass fort, säger Henrik Larsson som blir ansvarig för hela fotbollsverksamheten i Helsingborg.

Henrik Larsson är fortfarande under kontrakt med Falkenberg och kommer arbeta dubbelt så länge som kontraktet sträcker sig.

– Jag måste sätta mig in i klubben då jag fortfarande är anställd av Falkenberg. Jag kommer att ha träning där uppe och sen jobba med Helsingborg på eftermiddagarna så länge. Men jag måste sätta mig in i vad vi kan utveckla. Inte sett så många matcher om jag ska vara helt ärlig.

I Helsingborg spelar redan Henrik Larssons son Jordan Larsson som nu får sin pappa som tränare. Något som man inom familjen redan pratat om.

– Vi har pratat om det hemma, och det är viktigt att man ser skillnad på Jordan-son och Jordan-spelare.

Förändringen betyder att Roar Hansen blir nedflyttad i hierkin och förlorar mycket av sitt ansvar.

- I kölvattnet av den gångna säsongen så känner klubben ett behov att ta ett helhetsgrepp, ett behov av en nytändning i vår verksamhet. Roar Hansen kommer att vara ansvarig för fotbollsträningarna för A-lagen och kommer även vara strategisk utvecklare i klubben. Henrik Larsson tar ansvar för fotbollen över hela klubben. Vi behövde en tydligt ansvarig person och det blir Henke, säger ordförande Claes Ohlsson på presskonferensen.

Även Roar Hansen befann sig på presskonferensen och var tydligt besviken över förändringen.

– Halva hjärtat har en sorg, och halva hjärtat är glad över att klubben vill ha mig kvar. För tio dagar sedan så trodde inte jag att jag skulle vara mer kontorsråtta, säger Roar Hansen.

Publicerad 2014-11-10 kl 17:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons