TV: Oavgjort i fantastisk toppmatch

Helsingborg

Toppmöte i Allsvenskan. Tabelltrean Helsingborg tog emot tabelltvåan IFK Göteborg. Att matchen gällde mycket var tydligt matchen igenom.

Robin Söder gör 0-1

Båda lagen kom till matchen med två nykomponerade mittbackspar. Joseph Baffo och Loret Sadiku i Helsingborg. Hjalmar Jonsson och Mikael Dyrestam i IFK Göteborg. Helsingborgs Peter Larsson var avstängd och Mattias Bjärsmyr var skadad för IFK Göteborg.

Första halvlek började med böljande spel från båda lagen. Men i den 17:e minuten fick David Accam på ett klurigt skott som Alvbåge i Göteborgs-målet lämnade retur på. Mattias Lindström kom fri med öppet mål men sköt, mirakulöst nog, över.

I minut 32 kom Emil Krafth fram på sin högerkant, ända in i IFK Göteborgs straffområde och fick till ett skott som John Alvbåge lyckades rädda. Helsingborg hade vid det här läget störst press, även fast bollinnehavet var jämnlikt. Helsingborg borde ha fått in ett ledningsmål antingen genom Robin Simovic eller Accam.

Tio minuter senare blev Göteborgs Robin Söder frispelad. Kyligt väntade han ut Pär Hansson och placerade vackert in 0-1 med vänsterfoten.

I början av den andra halvleken spelade Pontus Farnerud fram Tobias Hysén på vänsterkanten som i sin tur spelade in bollen i boxen. Där fanns Robin Söder som var otroligt nära att bli tvåmålsskytt men Pär Hansson gjorde en viktig reflexräddning. Returen på skottet gav Pontus Farnerud helt öppet mål men satte, otroligt nog, bollen 4-5 meter över ribban.

Några minuter senare fick Philip Haglund sitt andra kort för kvällen och kunde utkassera sin andra utvisning i karriären. Ett rött kort som förändrade matchbilden totalt. IFK Göteborg gick från bollförande till att mestadels rensa bort bollen.

Det blev alltså Helsingborg för hela slanten resten av matchen. Alvaro Santos nickmål blev avvinkat för offside, helt korrekt.

Men i den 71:e minuten fick Helsingborg utdelning. Santos fick revansch när han i ett snyggt samarbete med May Mahlangu kyligt nickserverade Simovic.1-1 var helt rättvist.

Men IFK Göteborg lyckades hålla undan resten av matchen. 1-1 får, med utvisningen i åtanke, nästan ses som en seger för Blåvitt.

- Som matchen blev får vi vara nöjda med en poäng, sa IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre efter matchen.