TV: Tungt för Helsingborg - Pode fick sista ordet

Helsingborg

Helsingborg-Mjällby 1-1

1-0 Finnbogason 12'

1-1 Pode 78'

Mjällby var tidvis ganska utspelat av Helsingborg i det allsvenska fotbollsmötet men lyckades lirka in en kvittering till 1-1 (1-0) efter en hörna.
 HIF är det första laget på 2000-talet att gå obesegrade 20 allsvenska matcher i rad på hemmaplan efter fredagens enda allsvenska match.

Helsingborgs IF på Olympia är en borg svår att komma åt.
 Mjällby hade inte ett enda avslut på mål före pausen. Men att par vassa efter den.
 HIF hade flera och satte 1-0 i den 13:e minuten. Med ett riktigt vackert anfall: Daniel Nordmark klackade fram May Mahlangu, som hittade Christoffer Anderssons huvud men Mattias Asper klarade nicken. Fast returen, den satte Alfred Finnbogasson i öppet mål.

Ja, det var en vårlig och fin fotbollskväll i Sundets pärla, men 9 514 på läktarna såg att hemmalaget var riktigt ineffektivt i anfallet.
 Men publiken fick förstås se en försvarspärla i HIF, 17-årige Emil Krafth (från Öster) som gjorde allsvenska debut på högerbacken. Och vad bra han gjorde den.
 Påminde lite om en annan smålänning, lagkamraten Christoffer Andersson, som var ytterst nära att nicka in tvåan på slutet.

Men strax efter den HIF-chansen fick Mjällby hörna. Och i en tilltrasslad situation var Marcus Pode (inbytt) sist på bollen och kvitterade tolv mMjällby var tidvis ganska utspelat av Helsingborg i det allsvenska fotbollsmötet men lyckades lirka in en kvittering till 1-1 (1-0) efter en hörna.

Men strax efter den HIF-chansen fick Mjällby hörna. Och i en tilltrasslad situation var Marcus Pode (inbytt) sist på bollen och kvitterade tolv minuter före full tid. Dessutom hade Erton Fejzullahu en boll i stolpen.
inuter före full tid. Dessutom hade Erton Fejzullahu en boll i stolpen.

Publicerad 2012-04-27 kl 21:20