Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Helsingborgs dilemma - SM-guld eller 50 miljoner?

Sälja - eller inte sälja? Alexander Gerndt till FCK, eller inte? Helsingborgs sportchef talar i dag ut om dilemmat mellan det sportsliga och ekonomiska; SM-guld - eller en 30 miljonersaffär?

- Det går inte att välja men det går att lyckas med både och, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Han kan mycket väl vara fotbolls-Sveriges mest påpassade - Jesper Jansson. HIF:s sportchef har i ett halvårs tid svarat på som 1 000 frågor i ämnet Alexander Gerndt.
Och än är det inte slut - snarare så ökar stadigt intensiteten kring den allsvenske skyttekungen.

Å en sida ler Jansson, å en annan sida på snett vis - åt den så totala snurren kring den FC Köpenhamn-aktuella stjärnan.

Men allvaret är stort, det sportsliga mot det ekonomiska - serieledning, läge för guld - kontra att växla in in mot intäkter på 30, 40 eller 50 miljoner genom att sälja utlandsaktuella namn som Gerndt, Rasmus Jönsson och Marcus Nilsson.

ANNONS

- Det är en tricky frågeställning. Ja, det är det svåraste i det här jobbet. Avvägningen. Vad som är rätt vet man ju först efteråt, säger Jesper Jansson och fortsätter:

- Det är så brett - dels handlar det om nästa match - men det handlar lika mycket om att ligga ett till två år framåt i tiden.

Men hur ser du mer exakt på sportsligt kontra pengar?
- Ja, men allt handlar om att ligga lite före. Att tjäna stora pengar - det är kortsiktigt. Visst, en storaffär - men vad händer sedan? Det är då det svåra börjar.

- Alltså vi skulle kunna vinna guld, trots att vi säljer spelare - men vad händer nästa år?

Vet du vart du har dig själv - du lär vara landets mest påpassade och kommer att vara det för ett bra tag till?
- Det snurrar 24 timmar om dygnet. Hela tiden. Distans? Nej, det är svårt måste jag säga - det går inte i det här jobbet - det är fotboll hela tiden.

Det tror man inte - inte med den distans du har i intervju-situationer och överhuvudtaget strikta jag?
- (skratt) Ja, men jag är mycket mer känslomännniska än vad som syns utåt, säger Jesper och sänker tonen:

ANNONS

- Men det viktigaste att komma i håg är att ha en strategi - och att inte vika från den - och att komma i håg att det finns inget som heter quickfix i den här branschen.

Men trots trycket i spekulationer om framförallt Gerndt - och under så lång tid pressen i ämnet hållit i sig - det är först nu det börjar.

Det medger HIF:s sportchef som är inställd på både intensiva och ovissa månader fram till i slutet av augusti då transferfönstret stängs.

- Det förväntar jag mig. Därmed inte sagt att jag utgår från att vi kommer att förlora någon. Men det är klart att vi kommer att vara uppmärksammade - men jag tar inte för givet att vi kommer att förlora spelare under den här perioden.

Läser du tidningar?
- Om jag läser tidningar? Jo, men alla som jobbar med det här läser vad som skrivs - och försöker man hålla sig borta så nog fan är det alltid någon som berättar för en vad som står.

Hur ser du på uppmärksamheten och att punktbevakas som du gör om framförallt Gerndt?
- Men det tar ju på tok för mycket tid. Visst, vi är i underhållningsindustrin - men det är klart att det för många gånger blir en höna av en fjäder - det måste vara seriöst också.

ANNONS

- På ett sätt är uppmärksamheten bra för oss, på ett annat sätt inte. Mest hänger jag upp mig på vinklingen att vi nu bara är ute efter att sälja spelare och tjäna pengar. Så är det ju verkligen inte.

Ola Gustavsson

Publicerad 2011-07-01 kl 15:49

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto