Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Helsingborgs målsumpare: ”Allmänt halvrisiga avslut”

Erik Sundin sköt 1-0 till Helsingborg och hade tre frilägen att göra fler mål på. Så blev det inte och Elfsborg vann:
- Jag skulle gjort minst ett till, det är halvrisiga avslut.

Redan efter sex minuter sköt Erik Sundin 1-0 till Helsingborg när skottet via en Elfsborgsback ställde Jesper Christiansen i Elfsborgskassen. Sedan följde tre frilägen där Sundin lyckades med konststycket att missa allihopa.
– Jag skulle gjort minst ett mål till. Jag missade bollen vid första, andra kom jag i lite dålig vinkel och trodde han skulle sätta sig ner lite så jag siktade lite högre men han fick upp två händer, säger han till FotbollDirekt.se.

– Det i andra halvlek är jag rätt nöjd med avslutet. Det kändes bra när den lämnade foten. Men han (Christiansen) kommer ut bra och jag träffar axeln. Det känns som det är nära men det är lite marginaler och lite halvrisiga avslut allmänt. Totalt sett så visst skulle jag gjort minst ett mål till.

Tränaren Conny Karlsson skickade lite dold kritik mot Erik Sundin under presskonferensen.
– När vi får en forward som löper in bakom deras backlinje skapar vi flera chanser, men utnyttjar man inte de chanserna på bortaplan i Borås mot Elfsborg så är det svårt att ta poäng. Så ser det ut i dag, tyvärr. Vi släpper in tre mål och det är ju inte vardagsmat för oss, och det mot ett väldigt, väldigt offensivt starkt och duktigt Elfsborg, säger Karlsson.

Även flera av Helsingborgsspelarna hyllade motståndet.
– Nu förlorade vi matchen så vi är inte nöjda, men vi visste att det skulle bli såhär. Hade jag suttit på läktaren och inte hållit på något lag så hade jag tyckt att det var jättebra fotboll. För det var det. Jag kan inte säga att det är orättvist, de spelade bra helt enkelt. Sedan hade vi några chanser, Sundin hade något friläge och så några halvchanser hit och dit så det kunde slutat 3-3 eller 2-2 men nu blev det 3-2 till dem, säger Mattias Lindström till FotbollDirekt.se.

Sundin fyller i.
– De är skickliga, det är bara att lyfta på hatten.

Conny Karlsson var väldigt tydlig efter matchen med att han inte är orolig för att hans spelare ska börja darra och det verkar väldigt lugnt och tryggt i Helsingborgs trupp. Sju poäng skiljer fortfarande ner till Elfsborg.

– Det är ingen fara. Vi snackar om den här matchen och sen skickar vi den åt helvete. Om vi inte klarar det så är vi ju inte värda guldet. Men jag tror inte det är många lag i Sverige som spelar så bra som Elfsborg gjorde i dag, de var verkligen duktiga, säger Lindström.

Erik Sundin:
– Vi viker ju inte ner oss och lägger oss och grinar för det här. Det är ju den svåraste bortamatchen i serien och vi kommer hit och gör två mål och bränner lite lägen.

I nästa match väntar Gais vilka Helsingborg bara har en seger på de fyra senaste mot.
– Vi har lyckats vända många trender tidigare med konstgräs, Örebro borta, Gefle borta och så vidare så det är dags att vända den trenden mot Gais också, säger Sundin.

Publicerad 2011-09-22 kl 10:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons