POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Helsingborgs och Gais överklagan avslogs – Pavey och Barsom spelklara

I eftermiddag spelar Syrianska borta mot Gais och imorgon spelar AIK hemma mot Helsingborg. Då får Kenny Pavey och Abgar Barsom spela – trots flera turer kring spelarna.

Bakgrunden är följande: I den avbrutna matchen, Syrianska-AIK, drog både Barsom och Pavey på sig varningar som skulle göra dem avstängda i nästa omgång. Eftersom matchen inte spelades klart och omspel var ett alternativ, kunde eventuella avstängningar inte gälla förrän domen kommit.

Syrianska tilldömdes sedan segern och då meddelade Svenska fotbollförbundets Tävlingskommitté (TK) först att spelarnas avstängning skulle gälla – och sedan ändrade man sig. Helsingborg och Gais överklagade då i sin tur det beslutet för att få Barsom och Pavey avstängda till matcherna på söndagen och måndagen. Men efter att förbundsstyrelsen behandlat ärendet är spelarna alltjämt klara för spel.

- Förbundsstyrelsen hade sitt beslut klart för bokstavligen tio minuter sedan, och har meddelat såväl Gais som Helsingborg att TK:s beslut kvarstår, säger Mikael Santoft, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet till fotbollskanalen.se.

Anledningen är att man fortfarande befinner sig i ett status quo-läge. Eftersom AIK har överklagat disciplinnämndens beslut att ge Syrianska segern - måste man vänta tills besvärsnämnden kommit med sitt utlåtande.

- Innan den överklagan är behandlad av besvärsnämnden så har inte beslutet vunnit laga kraft. Och den enda gången man behåller avstängningar per automatik är vid röda kort.

Det är lätt att man missuppfattar reglerna efter alla dessa turer.
- Ja, det finns ju regler som inte är helt tydliga. Den här regeln är i princip tydlig, men den är inte kristallklar vad som händer mellan beslutstillfället. För beslutet är ju taget – och där har ju Helsingborg rätt – det är bara det att mellan det och nästa steg har ju AIK överklagat. Och då kan man inte genomföra bestraffningen under resans gång.

Publicerad 2011-05-15 kl 13:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå