Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Hemliga vapnet mot AIK: ”Vet allt om de där killarna”

Han lär starta på bänken. Men Gefle kan ändå dra nytta av tidigare AIK:aren David Fällman i kvällens match. Fällman har delgett tränaren Pelle Olsson allt han vet om AIK.

 

– Det är klart jag har koll på dem. Jag har ju varit i Väsby tre år och tränat flera försäsonger med AIK. Jag vet allt om de där killarna, säger Fällman halvt på skämt och halvt på allvar till Gävle Nyhetsbyrå.

David Fällman skrev på ett korttidskontrakt med AIK i vintras. Men Gnaget valde att inte satsa på Fällman, som kort innan allsvenska premiären stod klubblös. Då tog Gefle chansen på den 22-årige mittbacken. Ikväll tar man emot AIK på Strömvallen och Fällman har lämnat rapport till Pelle Olsson AIK:s styrkor och svagheter.

– Jag har sagt det jag vet till Pelle, även om han nog vet mer än vad jag vet. Men alla hjälpmedel ska tas till, och alltid kan det väl finnas nån detalj som kan ha missats.

Men något spel lär det inte bli för Fällman, åtminstone inte från start. Hittills har Gefle satsat på Linus Malmborg och Olof Mård som mittlås.

– De andra hade ett försprång när han kom till oss, och det förklarade jag för honom redan när han skrev på. Sedan har vi ett lite annat arbetssätt än han varit van vid tidigare också, och det tar lite tid att komma in i det. Men varje dag här är gynnsam för honom, säger Pelle Olsson.

Men du har ingen tanke på att spela honom mot AIK med tanke på hans bakgrund där?

– Vi presenterar laget en timme innan avspark, vi får se då.

 

Publicerad 2012-04-26 kl 10:36
Annons
Annons
Annons