Hemmapremiär för fjolårets skrällag

I kväll tisdag är det till sist dags för BK Häcken att begå hemmapremiär på Valhalla IP i Göteborg.

Under 2011 var BK Häcken något av allsvenskans stora skrällag.

Totalt 52 mål (näst flest i serien) räckte till slut till en överraskande sjätteplats.
I år har man fortsatt skapa mängder av målchanser i träningsmatcherna, men haft desto svårare med avsluten.

De fyra träningsmatcherna som spelats under träningsläger i Danmark och Norge har gett resultatraden 1-2 mot GAIS, 1-1 mot Sörlandslaget, 2-1 mot IK Start och senast 1-3 mot Lyngby BK.

- Jag är nöjd med vår förmåga att skapa målchanser. Vi brände bland annat tre frilägen senast. Lyngby var ett bollskickligt lag som gjorde två mål efter slarv i försvaret där vi inte jobbade som vi borde. I andra halvlek hade vi en riktigt bra period under 20 minuter där vi reducerade och kunde lika gärna även kvitterat, analyserar tränare Peter Gerhardsson för BK Häckens hemsida.

Gerhardsson har gått runt på hela truppen och provat både 4-2-3-1 respektive 4-4-1-1 som uppställning.
Anfallaren Majeed Waris vilar i hemmapremiären, medan Dioh Williams är tillbaka efter sjukdom och väntas få chansen som central anfallare.

Motståndare är nyligen nedflyttade Superettanlaget Halmstads BK. Fjolårets båda seriematcher vanns båda av Hisingslaget med 3-1 och 1-0.

Uppmärksammade förvärvet från IFK Göteborg, Andreas Drugge, spelar inte i kväll.

Publicerad 2012-02-07 kl 12:14