Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Henke har hårda krav"

Henrik Larsson rönte stor uppmärksamhet när han valde att skriva på som tränare för Landskrona. Och det är en bestämd tränardebutant som har tagit hand om rodret.

- Han har höga och tydliga krav och både på laget och individerna och vad man ska nå för att han ska vara nöjd. Det är lite tydligare och tuffare kravbild än vad det varit tidigare, säger lagkaptenen Linus Malmqvist till FotbollDirekt.se.

Men den tydligare och tuffare kravbilden stör inte Malmqvist - tvärtom han gillar att få något att bita i.
- Ja, då har man något att jobba efter. Henke har ett enormt kunnande. Han är tydlig att man vill hur han ska spela.

Han om någon borde veta, då han tillsammans med Jörgen Pettersson utgjort Landskronas ryggrad de senaste säsongerna. Pettersson därframme. Malmqvist som fältherre där bak.
Och nog har Malmqvist märkt att det är en tidigare anfallare som har tagit över och att han är assisterad av en annan målfarlig anfallare i form av Hans Eklund.
- Fokus har legat på anfallsspel under försäsongen men det har i sin tur smittat av sig på att vi fått ett bra försvarsspel. Med mycket bollinnehav och anfallsspel har inte vi i försvaret haft så mycket att göra, säger Malmqvist.

- Det ska bli kul att se om vi kan genomföra hans spelidé fullt ut.

Som lagkapten har förstås Malmqvist tätare kontakt med Henke än vad många andra spelare har. Henke har förstås en hel del tips att komma med till Malmqvist, då han själv varit lagkapten i många år.
- Det känns bra och vi har haft bra dialog och han har berättat för mig hur han ser på lagkaptensrollen för min del.  

Och Malmqvist berättar att det blåser positiva vindar i Landskrona. Det faktum att den mycket mindre klubben Ängelholm har gjort bättre resultat än Landskrona de senaste säsongerna har förstås spelat in. Landskrona vill ta tillbaka herraväldet i västra skåne och vara den bästa skånska klubben i Superettan.
- Det känns som om hela klubben är på tårna på ett annat sätt och det känns som om vi är på väg mot en riktigt intressant säsong.

Och Henkes tillträde på tränarposten har gjort att hela klubben har gjort en nystart på de flesta punkter. Henke har kommit till Landskrona med ett vitt blad, som han själv får fylla hur han vill och på det bästa sätt han kan och Malmqvist berättar att det har varit lite nytt under Henkes ledning jämfört med tidigare tränare.
- Som spelare i föreningen känns det väldigt positivt inför säsongen och det har varit lite annorlunda med Henke. Det är bara att suga åt sig så mycket man bara kan av den kunskap han delar med sig av. Samtidigt är det han som är tränare och det är vi spelare på planen som ska göra det.

Många har talat om Hammarby, Örgryte och GIF Sundsvall som huvudfavoriter i Superettan. Knappt någon har nämnt Landskrona men Linus Malmqvist försäkrar att skåningarna kommer att ge allt för att få en bra placering.
- Det kommer att bli en jättejämn serie. Så känns det på förhand. Det kommer att vara flera lag som är inblandade om det hela.

Du sade att Henke ökat kraven på er spelare inför säsongen. Har han också "hotat" med att hoppa in själv och spela och visa hur det ska gå till om ni inte sköter er?

- (skratt). Nej det har han inte. Han har lagt av nu.

Publicerad 2010-03-26 kl 18:21
Annons
Annons
Annons